Blomkålsgratin med skinke

Blomkålsgratin med skinke, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Blomkålsgratin med skinke, billede 4 Blomkålsgratin med skinke, billede 1 Blomkålsgratin med skinke, billede 2 Blomkålsgratin med skinke, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
   
5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
Opskrift:
Del blomkålen i halvstore buketter. Kog dem sprøde i letsaltet vand, ca. 5 minutter. Tag den herefter op og dryp godt af.

Bag mel og smør grundigt igennem. Hæld mælk i lidt efter lidt, under omrøring. Kog saucen igennem et par minutter - til den er jævn. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Hæld saucen saucen i en stor skål. Rør æggeblommer i saucen, når den er kølet en del af. Saucen skal forsat virke tæt og forholdsvis fast.

Pisk æggehviderne stive. Vend æggehvider i saucen og vend til sidst blomkålshovederne i.

Det hele fordeles i et smurt og raspdrysser ildfast gratinfad. Fordel et tyndt lag rasp over gratinen og gratiner i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Serveres med en skive kogt skinke og evt. smørklatter.

Tips:

Der kan eventuelt drysses lidt parmesanost over retten, inden den gratineres.





karakterer:
Opskriften er vist 60348 gange,
og udskrevet 9458 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6662 (1586 kcal)
KJ pr. Pers. 1665 (396 kcal)
Vægt ialt 2390 gram
Vægt pr. Pers. 597 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 278 KJ (66 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 3.7 gram
Kulhydrat 5.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-09-20 16:24:48
En rest hamburger ryg samt en rest flødestuvet spinat og lidt kartofler det smager også dejligt. Nok til 2 dage.

  -   2021-09-10 16:21:02
Jeg kommer os rester af gulerødder og kartofler i.. Det mætter os godt.

  -   2020-10-27 18:08:49
Jeg lavede den med resten af flødestuvet spinat fra i går. Det er også lækkert.

  -   2016-10-03 21:00:38
Bliver meget fin og luftig - også med skinketern blandet i sammen med resten :)