Krebinetter med stuvede friske hvide asparges

Krebinetter med stuvede friske hvide asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Krebinetter med stuvede friske hvide asparges, billede 4 Krebinetter med stuvede friske hvide asparges, billede 1 Krebinetter med stuvede friske hvide asparges, billede 2 Krebinetter med stuvede friske hvide asparges, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
   
  Krebinetter:
600 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Stuvede hvide asparges:
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler, nye
   
Opskrift:
Aspargesene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træet ende brækkes af. Skæres i 2-3 cm længder og koges ca. 4 -5 min i letsaltet vand, der lige dækker.

Krebinetter:
Kødet formes til krebinetter, vendes i æg og rasp blandet med salt og peber.

Stuvede hvide asparges:
Smørret smeltes, hvedemelet tilsættes og ristes let inden fløden tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring.
Saucen koges godt igennem. Spæd op med kogevand fra aspargesene og kog op igen. Vend aspargesene forsigtig i og smag til med salt og peber.

Imens er krebinetterne blevet nænsomt stegt på en pande.

Serveres med nye kogte kartofler og evt. lidt brunet smør.





karakterer:
Opskriften er vist 122782 gange,
og udskrevet 6406 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19094 (4546 kcal)
KJ pr. Pers. 4773 (1136 kcal)
Vægt ialt 3413 gram
Vægt pr. Pers. 853 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 559 KJ (133 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 9.6 gram
Kulhydrat 7.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-03-02 17:52:53
Synes det lyder rigtigt lækkert med aspargessovs til krebinetter/karbonader. Det vil jeg prøve i stedet for stuvede grønærter/gulerødder. Lidt broccoli kunne også bruges dertil.

  -   2016-06-03 16:50:55
Det er i hjernen,forskellen ligger. Kald dem vridfitter, hvis I lyster. Suppe på en pind.....om igen..................

  -   2010-07-25 17:06:08
det der er karbonader. i krebinetter er der brød opløst i mælk. det er forskellen

  -   2010-03-16 17:40:33
Krebinetter er lige som frikadeller kun svine fars, karbonader er halv svin og halv oksekød...

  -   2009-06-30 21:06:17
Krebinetter og karbonader er det samme. Vi jyder kalder dem karbonader og sjællænderne kalder dem så for krebinetter. Ingen forskel.

  -   2009-05-25 00:52:31
Hvis det her er krebinetter, hvad er så karbonader?? Jeg har kaldt det karbonader i alle de 30 år jeg har lavet mad ;o)