Avocadosalat med lakseruller og tigerrejer

Avocadosalat med lakseruller og tigerrejer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Grøntsager - Avocado

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Ask

Indsendt :      Red :
Avocadosalat med lakseruller og tigerrejer, billede 4 Avocadosalat med lakseruller og tigerrejer, billede 1 Avocadosalat med lakseruller og tigerrejer, billede 2 Avocadosalat med lakseruller og tigerrejer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Tigerrejer:
150 gram Tigerrejer uden skal, rå
1 Rød chilipeber
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 cm. Ingefær, frisk
0.5 Lime
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Dressing:
1 dl. Græsk yoghurt 10% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.75 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1 spsk. Dild. tørret
0.5 tsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
50 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Lakseruller:
250 gram Laks koldrøget 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
100 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
0.5 spsk. Dild. tørret
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Advocadosalat:
2 Avocado 1 avocado vejer ca. 150 gram hel. Uden skal og sten ca. 100 gram.
50 gram Rucolasalat
1 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
50 gram Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
0.25 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
1 Lime
   
  Pynt:
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
  Evt. lidt stenbidderrogn til garnering
   
Opskrift:
Tigerrejer:
Pil tigerrejerne (ca. 200 g. med skal), skær chilien i grove skiver (kan undlades i tilfælde af børn og andre sarte ganer), pil hvidløgene del dem i to og knus dem let, skær ingefær og lime i tynde skiver. Bland alle ingredienser i en pose og lad dem marinere i køleskabet (mindst en time). Rejerne steges på en varm pande i et par minutter.

Dressing:
Hak dilden, riv løget og pres hvidløget. Bland alle ingredienser og smag til med salt og peber. Lad den trække (mindst en halv time)

Lakseruller:
Hak dilden. Bland dild, flødeost, creme fraiche og lidt peber. Smør lakseskiverne med osteblandingen (ca. 3 millimeter), og rul dem som små roulader. Garner evt. med 1/2 tsk. Stenbiderrogn eller lignende.

Avokadosalat:
Halver avocadoerne og skær dem i tynde skiver, skær tomat og agurk i små tern, skær forårsløg i tynde ringe. Pres saften af en lime over salaten.

Anret salaten på et fad, læg lakserullerne rundt i kanten og rejerne i midten. Server med dressingen og et godt franskbrød.

Tips:

Hvis man ikke lige har tigerrejer eller bare vil gøre projektet lidt lettere, kan man med succes erstatte tigerrejerne med almindelige rejer (i rå mængder), som man presser saften af en halv citron over.





karakterer:
Opskriften er vist 306566 gange,
og udskrevet 15151 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (121 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7753 (1845 kcal)
KJ pr. Pers. 1938 (461 kcal)
Vægt ialt 1149 gram
Vægt pr. Pers. 287 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 674 KJ (160 kcal)
Protein 9.5 gram
Fedt 12.1 gram
Kulhydrat 4.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-01-31 08:35:49
hvor længe i forvejen kan man lave de forskellige ting??

  -   2013-11-03 19:10:55
smager virkelig godt, og meget let at lave kan klart anbefales

  -   2013-03-31 19:59:15
Hele familiens favorit forret

  -   2012-12-30 22:25:50
Skal rejerne være varme,når de kommes over salaten ?

  -   2012-12-26 12:06:35
<B>VIGTIGT!</B> Efter at jeg har lavet denne opskrift, har jeg lært en del om opdræt af tigerrejer, og er kommet frem til følgende: <B>Brug ikke opdrættede tigerrejer!</B> De er pumpet med antibiotika, pesticider og vækstfremmere. Dette er ikke blot usundt at spise, men har også katastrofale konsekvenser for miljøet. På verdensplan har vi mistet 50% (Thailand 80%) af vores mangroveskove på grund af rejeopdræt. Hvis du skal bruge store rejer, skal du sikre dig at de er fanget i havet, eller opdrættede økologisk. Alternativt kan der bruges store grønlandske rejer, jomfruhummer haler, kammuslinger, hummerstykker etc.

  -   2012-11-09 07:47:20
Super lækkert! Jeg lavede den med almindelige rejer, og kan stadigvæk høre englen synge. Til Helle og Jette: Jeg syntes at det er flot at i er så dygtige til at stave, men er en kogebog lige stedet at føre sig frem? Specielt flot er Jettes udlægning dog, hvor hun selv staver avocado forkert!

  -   2012-10-13 18:25:53
Denne forret er fantastisk. Prøv med purløg hvis man ikke er glad for dild.

  -   2011-08-28 16:05:05
Smager FANTASTISK!!!! 10 stjerner herfra - MUMS!

  -   2011-05-14 21:17:28
Det lyder virkelig som en god opskrift. Hvad kan passende bruges i stedet for dild - masser af purløg, eller???

  -   2011-04-28 04:02:53
Super lækker, jeg vil anbefale at bruge rødløg i dressingen så den ikke blir så stærk. 8 fra mig.

  -   2011-04-17 15:51:29
Jeg serverede forretten til min pigeaften, alle var meget begejstrede.

  -   2011-02-14 13:36:12
Virkelig lækker! Jeg var ikke vild med dressingen, men det var mine gæster! Den var for stor som forret, men der blev spist op, fordi den var så lækker. Jeg giver den 10

  -   2011-02-14 13:33:59
Virkelig lækker! Jeg var ikke vild med dressingen, men det var mine gæster! Den var for stor som forret, men der blev spist op, fordi den var så lækker. Jeg giver den 10

  -   2011-01-23 20:18:32
Super lækker forret - har nu efterhånden lavet den 3 gange til forskellige gæster, og den er blevet rigtig godt modtaget alle gange. Jeg målte ikke nøjagtigt 50g løg af til dressingen, men rev et helt løg, og det passede, synes jeg. Brugte måske også lidt mere sennep (1½ tsk fuld) end anført.

  -   2011-01-07 21:19:38
Super lækker og nem ret. Kan varmt anbefales...........og alle elskede den. Så stort hit...............vær ikke bange for at skulle gå i gang med denne her ret.

  -   2011-01-06 17:13:49
Lavede den som forret til min 50 års fødselsdag. Den er suveræn og gæsterne elskede den. Skal laves igen. 10 herfra

  -   2011-01-02 09:28:37
Fantastisk forret til nytårsmenu - den blev vel modtaget. Brugte dog ikke alt det løg i dressingen, da den så blev alt for stærk.

  -   2011-01-01 23:43:22
Super lækker og nem ret. Kan varmt anbefales...........og alle elskede den. Så stort hit...............vær ikke bange for at skulle gå i gang med denne her ret.

  -   2010-12-18 21:01:15
super god opskrift!! den skal helt klart laves igen - mange gange! men dressingen smager MEGET af løg! dog er det ikke helt så slemt når først man får alt det andet til:)

  -   2010-09-28 15:20:48
<Helle Ta´den nu med ro! Du fandt jo ud af hvad der menes! Håber ikke du har ligge vågen alt for mange nætter over det lille ekstra D.

  -   2010-09-15 11:36:24
Lækker opskrift - men dressingen var lidt stærk pga. løg-mængden

  -   2010-05-28 15:31:00
Denne forret er super til ung som til gammel - alle elsker den ganske enkelt. Brug tiden på den, den er det værd. Jeg bruger et bæger af de store friske rejer i stedet for tigerrejer, da vi ikke kan få dem hos vore sparkøbman og det er bestemt ikke dårligt.

  -   2010-03-10 21:08:43
Dette er en virkelig oversuper lækker ret!! Den er også nem at lave. Man skal dog lige holde sig for øje, at den mætter rigtig meget, så portionerne skal ikke være så store, hvis den bruges som forret.

  -   2010-02-12 17:23:39
Selv ungerne var vilde med det, simpelthen bare alletiders

  -   2009-05-03 09:06:01
det lyder lækkert jeg er en rigtig fiske elsker den må bare prøves 8)

  -   2009-04-26 08:30:43
prøvede denne forret til gæster i går. De fik opskriften med hjem, så begejstrede var de. Den smager fantastisk, let at lave, jeg skal helt sikkert også lave den til næste gæstemiddag

  -   2009-02-11 19:24:34
Den smager pragtfuldt og kan klart anbefales