Fiskelasagne med spinat

Fiskelasagne med spinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fiskelasagne med spinat, billede 4 Fiskelasagne med spinat, billede 1 Fiskelasagne med spinat, billede 2 Fiskelasagne med spinat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Mørksejfilet uden skind
   
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
400 gram Helbladet spinat, frost
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
3 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
150 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
9 Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
   
Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Svits hakket løg og hvidløg i lidt olie, og tilsæt den optøede spinat samt salt og peber. Hvis du bruger frisk spinat, skal du regne med 800-900 g. Herefter tilsætter du vand, og spinatblandingen skal have ca. 5 minutter ved svag varme. Hæld væden fra.

Skær fiskefileterne i tynde strimler. Til ostesauce smeltes smørret. Pisk mel i og spæd op med mælk. Saucen koges igennem under omrøring, og der smages til med muskatnød, salt, peber og revet ost.


Smør et ildfast fad, læg lagvis fiskefileter, spinatblanding, lasagneplader, ostesauce og så fremdeles. Det øverste lag skal være ostesauce, og der kan evt. drysses et tyndt lag revet ost øverst.

Lasagnen skal bages i ca. 30-40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn, og den serveres f.eks. med tomatsalat og brød.





karakterer:
Opskriften er vist 299106 gange,
og udskrevet 11081 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (78 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9938 (2366 kcal)
KJ pr. Pers. 2484 (591 kcal)
Vægt ialt 2421 gram
Vægt pr. Pers. 605 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 410 KJ (97 kcal)
Protein 8.3 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 7.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-03-11 08:04:05
Vores familie, synes den var lidt for sød, vi lagt et lag tomater i, men alligevel.

  -   2016-12-19 22:37:20
Bortset fra typen af fisk

  -   2015-10-09 17:13:54
Undlad at tilsætte (4 dl) vand til spinaten, det er helt overflødigt og fortynder spinatsmagen helt unødigt. Der er rigeligt væde med i posen, når spinaten er optøet.

  -   2015-03-04 16:34:33
fra Skagenfood.dk

  -   2014-02-20 20:36:21
Super lækker ret, smager også fint med lidt chili/sambal oelek til

  -   2014-02-05 18:21:52
Super nemt og lækker måde at spise fisk på. Prøv at erstatte sausen med Karolines ostesause eller mornaysauce. De findes i lette udgaver. På den måde får du en endnu lettere aftensmad.

  -   2012-09-18 13:57:15
Den smager rigtig godt og er dejligt ukompliceret at lave. Prøv at putte friske tomat skiver sammen med fisken. Det smager rigtig godt og giver lidt friskhed også.

  -   2010-03-12 16:12:08
Brugte skummet mælk og ost med lavere fedtindhold. Og erstattede smøret med rasp oile. Kan helt sikkert ANBEFALES, da det blev super lækket.

  -   2009-06-09 18:13:49
Super.. Den er virkelig god, og let at lave. Det er ikke sidste gang den er lavet. For børn i alle aldre.

  -   2009-04-28 21:55:09
Hos os elsker vi denne lasagne men den bør tilsættes saften af (min.) en halv citron. Giver frisk smag, og tager noget af det 'vamle' af. Lige nu står den i ovnen - denne gang med lidt gorgonzola smeltet i med spinaten. Dét bliver spændende at prøve!

  -   2009-03-07 18:09:13
Prøv istedet med Laks og rejer,det er et hit

  -   2008-10-09 13:00:28
Istedet for at lave ostesauce kan man komme en dåse hummer- krabbe- eller krebse suppe i lasagnen eller bruge en hummerterning. Det akn avt. fortyndes med vand hvis man ønsker mere væde.

  -   2008-04-18 14:20:26
Tilsæt evt en superlækker hjemmelavet tomatsauce tilsat lidt hvidvin mellem lagene...Det frisker lasagnen meget op - ikke så vammel - og drys med rasp istedet for ost øverst...

  -   2008-04-02 15:43:22
det er en klar fordel at servere fiskelasagne med en frisk tomatsalat da det ellers kan virke en smule "vammelt"/tungt i det

  -   2007-09-04 14:50:29
mums

  -   2007-08-10 14:36:13
Jeg lavede et lag med skiver af aubergine, samt ét med kogte kartofler i skiver. Det var lækkert

  -   2007-05-16 18:56:28
Ydrk! Nej, det faldt ikke lige i vores smag. Alt for vammelt...

  -   2007-05-15 15:15:56
Det ser virkelig lækkert ud. Som svar til Jette, så tror jeg at jeg ville hakke spinaten.

  -   2007-05-03 16:01:26
skal det være helbladet eller hakket spinat

  -   2007-03-19 19:47:29
Brug topskudene fra friske brændenælder istedet for frisk spinat. Pluk dem hvor de ikke er udsat for bil-os eller sprøjtegift. De små topskud smager iøvrigt også godt i dejen til pandekager - eller hvor man ellers vil bruge frisk spinat.

  -   2007-02-15 17:20:11
Fisk er sundt! Spinat er sundt! Fiskelasagne med spinat er derfor super sund! - Det smager tilmed godt :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Tilføj evt. lidt rejer sammen med fisken

  -   2005-01-01 01:01:01
kom revet squash i sammmen med spinaten

  -   2005-01-01 01:01:01
meget velsmagende , samt nemt at lave

  -   2005-01-01 01:01:01
Et hit hos børn der ikke kan lide alm. lasagne (de findes)