Risengrød 02
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : gismo Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vandet bringes i kog og risene tilsættes. De koger i vandet et par min.
Mælken tilsættes og retten bringes i kog under omrøring. Grøden koger ca. 1 time, hvorefter den smages til med salt. Tips: Fordelen ved at koge risene i vandet et par minutter er, at grøden ikke brænder så nemt på. |
|
Opskriften er vist 208811 gange,
og udskrevet 5819 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (163 stemmer) |
|
Kommentarer prut99 - 2013-02-02 16:08:48 I stedet for at holde øje med grøden, kan man, når den er kogt op med mælken, placere den i en høkasse eller under en dyne og lade den hvile et par timer. Grøden kan herefter varmes i mikrobølgeovn (20 sek. pr. 100 gr. eller på komfuret under omrøring. Glem ikke kanelsukker og smørklat Det er jul hele året! Lisa - 2012-02-09 17:29:15 Hvad med den gode gamle maner, med at sætte gryden i sengen, pakket ind i dynen, det har jeg gjort for mere end 70 år, høkassen var nu nummer et.............. Thorkil - 2012-02-06 18:01:06 Når den er kommen i kog,kan du sætte den ind i sofaen i en time, pakket godt ind i tæpper, så er den klar. trine - 2011-12-08 16:36:43 kan kun blive til en 8 da der mangler vanillie i den opskrift...:D og hvis der sidder nogen med samme smags løg som mig så skal der 1-1½ tsk in ;D Steffen - 2011-11-24 13:59:29 Skal lave risengrød til 50 pers. Kan det virkelig passe jeg skal bruge 25 liter mælk, 2,5 liter vand og over 3 kg ris? Mon det kan laves i én gryde uden at brænde på? :) H'et - 2011-03-22 16:32:32 Det ser mega lækkert ud får lyst til at lave det :) Inge W - 2011-02-07 22:08:19 Jeg koger risene i vand1 time og kommer piskefløde i inden servering, så brænder der ikke på! mig - 2010-08-30 18:10:17 jeg laver mad til min mor den ser lækker ud mmmm glæder mig til at smage den Sofie - 2009-11-18 09:07:09 Skal det være sødmælk som bruges?? Bambi - 2009-09-06 17:57:34 En stor tak til momse1944 for hendes gode ide med at komme grøden i ovnen det er noget jeg vil for eftertiden dejlig nem måde at lave risengrød på Christine - 2009-01-20 18:43:23 Det er ganske enkel, let og skøn opskrift! Selv jeg, der ikke er det store geni i et køkken, kunne lave en ganske god risengrød. Mange tak for hjælpen :) momse1944 - 2009-01-08 15:24:58 Når mælken er tilsat og det er kommet i kog, kan man med fordel** sætte gryden i ovnen i ca. 1 timeved knap 100 grader, rør om i det 2-3 gange... **fordelen er ,at det IKKE brænder på, som der absolut er risiko for på komfuret, uanset om du bruger en tykbundet gryde. Gruder med bakelit-hanke, kan godt tåle de knap 100 grader. God fornøjelse og velbekomme. Frank - 2008-12-02 21:31:46 Risene skal koge længere tid i vand Anja - 2008-10-06 01:31:50 Kan man egenligt fryse risengrød? Amy - 2007-12-16 17:16:18 Mmh! den var rigtig god! Den får helt klart et stort 10 tal! Maren - 2007-11-24 19:58:18 den er super gode kmn - 2007-09-05 15:38:56 den var kanon god tak skal du have Peder - 2005-01-01 01:01:01 Spiser det en gang om ugen anonym - 2005-01-01 01:01:01 Sehr shön opskrift. Den smagte glimrende anonym - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god opskrift mine børn var vilde med den tak for det Philip bergren - 2005-01-01 01:01:01 den var rigtig god . Det smagte fantastisk |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne