Grillede kammuslinger med sød chilisauce

Grillede kammuslinger med sød chilisauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Muslinger - Kammuslinger

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Grillede kammuslinger med sød chilisauce, billede 4 Grillede kammuslinger med sød chilisauce, billede 1 Grillede kammuslinger med sød chilisauce, billede 2 Grillede kammuslinger med sød chilisauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.kammuslinger
1 tsk.olivenolie
 salt
 peber
 
 Sauce:
2 fedhvidløg
1 stor rød chili uden kerner
1 cm.groft revet frisk ingefær
4 limeblade
1 stilkhakket citrongræs
1 dl.friske korianderblade
 
1 dl.rørsukker
3 spsk.æblecidereddike
1 spsk.fishsauce
 
2 potterbrøndkarse
 
Opskrift:
Kom hvidløg, chili, ingefær, limeblade, citrongræs og korianderblade i en blender og purér til en grov masse.

Kom sukker i en pande med 2 spsk vand og lad det smelte uden omrøring til det er svagt lysebrunt.

Bland så hastigt eddike salt og kryddermasse i. Lad det koge 1 min. Lad det afkøle helt før servering.


Pensl kammuslingerne med olie, drys med salt og peber og grill dem i 1½ minut på hver side.


Anret dem på en bund af brøndkarse eller rucola og hæld generøst den stærke sauce over.

Tips:

Chilisaucen kan forberedes i god tid og fryses.





karakterer:
Opskriften er vist 103614 gange,
og udskrevet 3062 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-03-26 17:39:20
jeg kunne ikke skaffe limeblade og brøndkarse og improviserede med citronmelisse,1 kiwifrugt og en avocado,det fungerede superfint med de øvrige ingredienser. Jeg spiste det med Vermicelli glasnudler og kammuslinger som hovedret.

  -   2015-01-23 21:45:13
Fishsaucen skal i saucen sammen med eddiken. 1 dl sukker er måske lige meget nok da det kan tage kanten af den stærke sauce.

  -   2011-03-11 17:45:43
Konge chilli sauce.. bruger den til alt fremover

  -   2010-03-06 19:08:10
Det var dog den mest fantastiske ret. Super super god :-)

  -   2010-02-14 15:08:52
lækker forret og let at tilberede

  -   2009-12-03 09:50:10
Hvis saucen er blevet til karamel må du have givet den for længe.

  -   2009-10-06 11:49:35
_Der skal tilføres saucen noget tomat, evt. 4 modne cocktailtomater

  -   2009-07-26 19:18:52
Helt umuligt at lave, da det bliver til en stor karamel og på ingen måde ligner sovs.