Lammeryg med timiansauce

Lammeryg med timiansauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 kg.dobbelt lammeryg
 salt
 peber
50 g.franskbrødskrummer (ca. 3 skiver)
2 fedpresset hvidløg
1 tsk.timian
1 tsk.rosmarin
1 æg
 
4 dl.vand
2 skalotteløg
20 g.margarine
1-1.5 tsk.timian
0.5 dl.portvin
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kødet gnides med salt og peber. Franskbrødskrummen smuldres og røres med hvidløg, timian, rosmarin og æg. Blandingen smøres på ryggens overside og stegen lægges i en bradepande.

Brunes ca. 15 min. ved 225 grader Vand hældes ved og varmen dæmpes til 160 grader. Vidersteger 3/4 - 1 time afhængig af hvor rosa kødet ønskes.

Stegen tages ud, skyen hældes fra og skummes for fedt. Skalotteløgene skæres i tern og svitses i en gryde i margarine. Stegeskyen tilsættes og saucen smages til med timian, portvin, salt og peber. Saucen kan jævnes med 1 tsk. majsstivelse.

Kødet skæres fra benene og skæres i skrå skiver.

Serveres med Kartofler og årstidens grøntsager.

Tips:

Saucen smager bedst med frisk timian.





karakterer:
Opskriften er vist 14868 gange,
og udskrevet 551 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-04-30 16:34:38
Retten ser spændende ud - men hvorfor margarine ....?