Indonesisk ristaffel
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris Oprindelsesland : Indonesien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kødet i meget fine strimler og svits det kort i olien.
Tag det fra varmen og svits herefter skivet løg, delte hvidløgsfed, fintsnittet porre og peberfrugtstrimler samt fint skivede champignoner.
Kom kødet i og hæld indonesisk soyasauce på.
Kog hastigt igennem, mens der røres, og smag til med sambal olek og evt. salt.
Kog risene løse. Tilbehør: Bananer: Skær de skrællede bananer i skiver og rist dem kort i lidt olie tilsat karry. Bambusskud: Skær dem i smalle strimler som varmes i lidt af væden tilsat soya. Rejer: Vend rejerne kort i lidt hed olie, tilsat tomatpure. Kokos: Vend det kort på panden til det bliver sprødt. De øvrige ingredienser serveres til i små skåle. Endvidere kan der serveres kroepek oedang og kroepek bridge, der er tørrede rejebrød (købes færdige i supermarkedet). De tørre flager skal frituresteges i varmt fedtstof. Kom kun en i ad gangen, den vokser på et kort øjeblik til en stor flage, der fylder det meste af gryden. |
|
Opskriften er vist 263643 gange,
og udskrevet 16934 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (74 stemmer) |
|
Kommentarer Torben - 2018-11-25 22:54:50 Velkommen til firserne :-) Retten hedder egentlig Rigstaffel (Rijs) og er vist en hollandsk opfindelse. Der skal meget mere en rosiner og kokosmel til at lave indonesisk mad - til gengæld er resultatet også langt bedre. Ashenfelds "Spis på Indonesisk" introducerede mig til det Indonesiske køkken og har udmærkede og simple opskrifter. christine bagge - 2012-09-27 15:16:54 Sådan skal den serveres, min moster boede i honkong i mange år, og hun kunne lave ris taffel så englene sang. Peter - 2012-01-05 12:13:25 Til jeanette: Poppudum er en indisk/pakistansk variation af Kroepuk, men noget tyndere og ofte meget krydrede med chili og peber. Til Risjtaffel skal du bruge kroepok som er baseret på rejer/fisk. Jeanette - 2009-09-22 17:31:01 min mor lavede det meget, det var en indoneser der introducerede hende for retten, jeg syntes bare at huske at der var en sødlig ananas-smag i sovsen........ ?? poppudum ??? hvad er det? ung - 2009-07-13 23:53:38 Der er ikke den rigtige indonesisk ristaffel. Jeg er en indonesisk som er enig med Fred nijhoff. Fred nijhoff - 2009-07-12 19:49:08 jeg er hollænder og er meget kent med indo med,men ehhhh dette her??? anonym - 2008-12-19 13:26:13 Jeg kommer kokosmælk i gryderetten, det giver en god sovs. Man kan selv finde på mere tilbehør, f.eks. agurkestænger, mangochutney, og hvad man nu har lyst til. christian - 2005-01-01 01:01:01 hmm mangler der ikke poppudum ?? ;o) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne