Kartofelpandekager

Kartofelpandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Madpandekager

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.kartoffel, skrællet vægt
1 løg
3 spsk.finthakket sort oliven
3 fedhvidløg
1 tsk.rosmarinblade, finthakkede
1.754 dl.majsmel
1.75 dl.boghvedemel
1 dl.sødmælk
0.5 pilsner
30 g.smør
1 æg
20 g.gær
2 spsk.lunkent vand
1 tsk.citronsaft eller hvidvinseddike
 salt
 peber
 Muskatnød, friskrevet
 smør
 
 Evt smør til stegning
 
Opskrift:
Kog kartofler næsten møre i letsaltet vand. Tag halvdelen af dem op. Kog resten videre til de er meget møre. Hæld vandet fra og mos dem.

Skær de kartofler du tog fra i små tern på ca. 0,5x0,5 cm. Hak løg og hvidløg fint. Sauter løg, kartofler og hvidløg ved svag varme i smør. Rør rosmarin og oliven i. Smag til med salt og peber.

Opløs gæren i vandet. Smelt smørret. Rør gærblandingen sammen med mælk, smør, citronsaft eller hvidvinseddike og æg. Rør kartoffelmosen i. Sigt melet i og rør til en grødagtig masse. Lad pandekagedejen hæve ca. tre timer ved stuetemperatur, til den bobler fint. Rør kartoffel-løgblandingen i. Smag til med salt, peber og reven muskatnød. Steg små tykke pandekager gyldne på begge sider i en blinispande eller i en teflon-belagt pande ved ikke for høj varme. Du kan stege i smør eller du kan stege uden smør. I første tilfælde bliver de sprøde, i andet tilfælde bliver de lidt seje og tørre i skorpen.





karakterer:
Opskriften er vist 25215 gange,
og udskrevet 397 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu