Samosa

Samosa, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

FrokostRet : Frokost - Madpakke

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :
Samosa, billede 4 Samosa, billede 1 Samosa, billede 2 Samosa, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Samosadej:
250 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
0.6 dl.olie
 
 Fyld:
2 spsk.olie
250 g.kogte kolde kartofler
1 spsk.Soya
0.25 tsk.gurkemeje
0.5 tsk.stødt spidskommen
0.5 tsk.hele spidskommen
1.5 tsk.korianderfrø
0.5 tsk.sennepsfrø
0.25 tsk.cayennepeber
0.25 tsk.reven ingefærrod
1 finthakket løg
1 fedpresset hvidløg
2 spsk.citronsaft
 salt
 
 
Opskrift:
Samosadej:
Bland hvedemel og salt. Mix olien heri, til du får krummet dej. Tilsæt så vand lidt af gangen, og ælt til du får en fast sammenhængende dej. Dejen hviler 30 minutter.

Hæld 2 spsk. olie krydderier og løg en gryde og steg dem brune. sluk for varmen og tilsæt de kogte kartofler skåret i små tern. Smag til med citron og salt.

Dejen deles i 6 stykker som rulles ud til en aflang cirkel, 15x10 cm. Denne cirkel deles så i 2 på tværs og der formes små kræmmerhuse af dem. Dyp en finger i vand og smør samlingerne med lidt vand.
Frituresteg til de er pænt gyldne.

Serveres med chilisauce og eller soja til at dyppe i.

De er også særdeles gode kolde dagen efter i madpakken





karakterer:
Opskriften er vist 61327 gange,
og udskrevet 937 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-08-25 10:49:39
Kan de evt fryses før de bages færdig ?

  -   2011-04-05 01:10:26
Jeg bruger altid kun hvedemel til dejen. Formes til små boller og rulles ud tyndt. Fyldet kan være af hvilken som helst art - gerne meget krydret. Brug fingeren til at smøre kanterne med vand og pres kanterne sammen over det hele, eller brug en gaffel og pres rundt i Samosaen til at "holde" dem fast med - og hvile. Steg dem i olie, og de er absolutte meget sprøde udvendig og bløde indvendig. Laver dem ca. hver 2-3 uger, som tilbehør til f.eks. kartoffelblinis med forskellige krydderurter i og creme fracie som sovs med hvidløg or hakket purløg. Creme Fraicen kan også godt opvarmes forsigtigt - uden at skille - eller brug madlavningsfløde i stedet.

  -   2010-07-30 23:30:31
hov, glemte at skrive, at jeg aldrig bruner løgene - de skal kun "klares" møre, og så blander jeg det i dejen, som jeg kun laver af hvedemel, eller putter indholdet inden i dejen, og former dem som Kugler vendt i majsmel, og stegt på panden i olie, ca. 1 dl, og vender dem ofte.

  -   2010-07-30 23:24:06
Rul dem i stedet til "boller", og steg dem i lidt olie på panden. Også godt, at trille kuglerne i lidt majsmel inden stegning (giver en sprød skorpe)

  -   2009-12-10 21:39:54
Det lyder godt og tsk for hjælpen det er nogle gange svært at finde på noget til sin madpakke når man ikke spiser kød

  -   2009-02-14 05:18:12
Kan sådan nogle fryses? I såfald - før de steges - eller skal de steges lidt først? Kunne være en herlig "fast food"

  -   2008-01-22 17:04:38
endelig en opskrift på samosaer der har dejen med, og ikke bruger filodej :S

  -   2007-04-20 07:30:33
Ja det fremgår ikke af opskriften at den dej man har sat til at hvile skal rulles tyndt ud, og skæres i stykker hvorpå fyldet lægges, pakkerne lukkes med vand, dvs. kanterne pensles med vand så hænger de bedre sammen, de lukkede pakker frituresteges eller steges i ovn.

  -   2005-01-01 01:01:01
der mangler vist noget af opskriften fx hvordan man laver samosaen