Sortsild - Sorte sild
Hovedingrediens : SildeFisk - Sild Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Saltsild vandes ud et døgn. (Skift vandet nogle gange).
Tag dem op og rist dem £eks. over en transportspand med brændenælder og halm i bunden. De skal ikke ristes så meget, de skal være sorte, men ikke tørre. Spis dem straks med små kolde pillekartofler til. (Det er bedst, hvis de er kogt dagen i forvejen). Hertil snaps og (hjemmebrygget øl). |
|
Opskriften er vist 26550 gange,
og udskrevet 304 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Niels Henrik Hansen - 2011-05-11 08:25:34 Vi har altid spist Halmsild som tradition til Grundlovs dag ude ved Skovbakkerne ved ikke så langt fra Kalundborg. Vi har nogle regler for Hvordan man får dem stegt bedst. Brug rughalm. Lad sildene forsvinde i ilden til overfladen af silden bobler, derefter vend silden. Spæd ilden med rughalm indtil der er ild i alle haler. Pust halerne ud og spis det meget varme kød. Mums. chr.damlund - 2010-10-30 19:45:17 Jeg er født og opvokset på Bornholm, jeg troede at friske varme røgede sild var helt uovertrufne. Det er de også, men sorte, eller ristede, sild kommer tæt på!!! Forsøm aldrig en lejlighed til at smage friske varme røgede sild, eller friskbrændte sorte sild. Begge dele er en fantastisk spise. Hilsen Christian Damlund lemuss34 - 2005-01-01 01:01:01 På Møn omkring Hårbølle Havn spises denne ret med stor fryd! Man anvender brændenælder OG RUGHALM eller i mangel heraf kan havrehalm bruges! Ægte mandfolk spiser 'det-hele' mens 'tøsedrengene' skal ha' sildene renset og hoved, hale og finner fjernet. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne