Kyllingfrikasse med asparges

Kyllingfrikasse med asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 hel kylling
 vand til det dækker
 salt
 Peberkorn, sorte
1 laurbærblad
30 g.mel
 lidt smør
500 g.friske asparges
1.5 dl.kaffefløde 9%
3 æggeblommer
0.5 citron saften heraf
 hakket bredbladet persille eller dild
 
Opskrift:
Kog kyllingen i vand tilsat salt og krydderier, til kødet er mørt. Kyllingen tages op og vandet sigtes. Pluk kødet fra benene og læg det tilbage i kogevandet i gryden.

Jævn retten med en smørbolle og ved svag varme.

Kog asparges let møre i letsaltet vand (blancheres) og køl dem straks af i koldt vand. Når saucen med kyllingekødet er let jævnet, tilsættes aspargesene. Pisk fløde, citron og æggeblommer sammen i en skål.

Sigt den kogende sauce langsomt ned i æggemassen under piskning. Hæld det tilbage i gryden og kog langsomt op under omrøring. Smages til med salt og peber og serveres i et fad, drysset med friskhakket persille eller dild.

Frikassé er en ret, der kan tilberedes god tid i forvejen, og så er den slet ikke så svær at lave, som mange måske tror.





karakterer:
Opskriften er vist 20570 gange,
og udskrevet 383 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-04-23 15:25:49
HUSK: Jævning med æggeblommer, der er pisket let med lidt af den varme suppe eller med fløde. Saucen må ikke koge efter blommerne er tilsat, i så fald skiller den.