Kyllingfrikasse med asparges
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Indsendt : Red : |
|
|
Kog kyllingen i vand tilsat salt og krydderier, til kødet er mørt. Kyllingen tages op og vandet sigtes. Pluk kødet fra benene og læg det tilbage i kogevandet i gryden.
Jævn retten med en smørbolle og ved svag varme. Kog asparges let møre i letsaltet vand (blancheres) og køl dem straks af i koldt vand. Når saucen med kyllingekødet er let jævnet, tilsættes aspargesene. Pisk fløde, citron og æggeblommer sammen i en skål. Sigt den kogende sauce langsomt ned i æggemassen under piskning. Hæld det tilbage i gryden og kog langsomt op under omrøring. Smages til med salt og peber og serveres i et fad, drysset med friskhakket persille eller dild. Frikassé er en ret, der kan tilberedes god tid i forvejen, og så er den slet ikke så svær at lave, som mange måske tror. |
|
Opskriften er vist 20570 gange,
og udskrevet 383 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Henrik - 2010-04-23 15:25:49 HUSK: Jævning med æggeblommer, der er pisket let med lidt af den varme suppe eller med fløde. Saucen må ikke koge efter blommerne er tilsat, i så fald skiller den. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne