Dyresteg med kantarelragout og selleripure
Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Diverse hjort Indsendt : Red : |
|
|
Stegen gnides med salt og peber og brunes i en gryde med smør.
Kødet tages op og svits løg og kantareller og nødder gyldent i smørret. Hæld cognac ved, flamber og hæld bouillonen i. Skær den halve appelsin med skal i skiver, kom dem i gryden sammen med rosmarin. Læg stegen tilbage i gryden Lad stegen simre 30-40 minutter under låg, tiden afhænger af kødets tykkelse og af, om det må være svagt rosa. Lad kødet trække i 10 minutters. Tag appelsinstykkerne op, nu har de afgivet deres smag. Pisk fløden i skyen, kog den lidt ind og smag til med salt og peber. Skræl sellerien og skær den i både. Kog selleristykkerne møre i vand med salt og citronsaft. Lad sellerien dryppe godt tør i en sigte, pres den sidste væde ud af stykkerne med en grydeske. Kom sellerien i food processor, og purer med fløde og smør. Smag til med salt. |
|
Opskriften er vist 56481 gange,
og udskrevet 1765 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2011-01-15 21:44:31 Med tanke på størelsen af kødet og at der er nævnt dyretyksteg vil jeg mene at der er tale om et krondyr og ikke rådyr Lissy - 2008-09-25 22:15:21 Hej Minna! indtil nu har jeg ikke fundet nogen anden form for ragout end denne her, med både svampe og løg, håber du kan bruge den Jan - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god ret. Jeg ristede lidt jordskokker og blandede i selleripuren - Kanon! Den kan snildt laves nogen tid i forvejen, og så blot varmes op i ovn. Det giver også en fin svag farve til toppen. Kantarellerne kan erstattes af østers- eller bøgehatte. Brug blot en vildtfond med kanterel i. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne