Safrankage

Safrankage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Krydderurter - Safran

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 dl.lunken mælk
25 g.tempereret gær
1 g.safran eller 1 tsk. gurkemeje
75 g.sukker
1 æg
500 g.mel
75 g.blødt margarine
 Sammenpisket æg til pensling
 
 Remonce:
75 g.blødt smør
50 g.flormelis
50 g.smuttede finthakkede mandler
50 g.finthakket sukat eller rosiner.
 
 
 
 
Opskrift:
Rør gæren ud i mælken og tilsæt safran/gurkemeje, sukker og æg. Rør 1/3 af melet i og bland den blødgjorte margarine godt ind i dejen. Tilsæt resten af melet og ælt dejen godt igennem, til den slipper og er blank og smidig. Dæk dejen med en omvendt skål og lad den hæve lunt i ca. 40 minutter.

Rør smør og sukker let og cremet og bland mandler og sukat/rosiner i.

Slå dejen ned og rul den ud i en stor firkantet plade ca 25-45 cm.

Smør dejpladen med remonce og drys sukat over. Rul dejpladen sammen og skær den i 10-12 lige store stykker.

Smør en springform ca. 26 cm i diameter og sæt stykkerne på højkant heri. Dæk kagen til og efterhæv i ca. 20 min. Pensl den med æg og bag den ved 225º i ca. 20 minutter.

Server helst kagen friskbagt, ellers kan den lunes i ca 10-15 minutter ved 150º.





karakterer:
Opskriften er vist 8025 gange,
og udskrevet 150 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu