Safrankage
Hovedingrediens : Krydderurter - Safran Indsendt : Red : |
|
|
Rør gæren ud i mælken og tilsæt safran/gurkemeje, sukker og æg. Rør 1/3 af melet i og bland den blødgjorte margarine godt ind i dejen. Tilsæt resten af melet og ælt dejen godt igennem, til den slipper og er blank og smidig. Dæk dejen med en omvendt skål og lad den hæve lunt i ca. 40 minutter.
Rør smør og sukker let og cremet og bland mandler og sukat/rosiner i. Slå dejen ned og rul den ud i en stor firkantet plade ca 25-45 cm. Smør dejpladen med remonce og drys sukat over. Rul dejpladen sammen og skær den i 10-12 lige store stykker. Smør en springform ca. 26 cm i diameter og sæt stykkerne på højkant heri. Dæk kagen til og efterhæv i ca. 20 min. Pensl den med æg og bag den ved 225º i ca. 20 minutter. Server helst kagen friskbagt, ellers kan den lunes i ca 10-15 minutter ved 150º. |
|
Opskriften er vist 8025 gange,
og udskrevet 150 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne