Ricottatærte (Torta di risotto)

Ricottatærte (Torta di risotto), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kvark

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Mørdej:
250 g.hvedemel
200 g.smør
35 g.sukker
2 æggeblommer
 
 Fyld:
2 æg
 dl.sukker
1 reven skal af citron
1 spsk.citronsaft
1 knsp.salt
 dl.cremefraiche 38%
500 g.Ricotta, friskost
4 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Hak mel og smør sammen med en kniv og findel det med fingrene. Tilsæt sukker og saml dejen med æggeblommer. Læg den koldt i køleskabet 1 times tid.

Rul dejen ud og beklæd en springform med den, dejen skal gå op ad siderne. Tryk alufolie tæt ind mod siderne for at holde dem på plads. Bag tærtebunden i ovnen ved 200 grader C. til den er lysebrun.

Fjern alufolien. Til fyldet blendes æg, sukker, citronskal og -saft, cremefraiche, ricotta og mel sammen.

Fyld det i tærteformen og bag den i ovnen ved 175 grader C. i ca. 1 time. Lad den hvile i den åbne ovn i yderligere 1 time.

Server tærten lun.





karakterer:
Opskriften er vist 12118 gange,
og udskrevet 203 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-05-30 19:19:56
Skal vi lige blive enige om, at retten nok burde hedde "torta de ricotta" og intet har med risotto at gøre?