Timianstegt skinkeinderlår med fennikelkompot
Hovedingrediens : Svinekød - Skinkeinderlår Kilde : Bilka Indsendt : Red : |
|
|
Skinkeinderlåret gnides godt i salt, peber, knust hvidløg, citronskal, timian og olivenolie. Stilles i ildfast fad og trækker tildækket natten over i køleskabet.
Skinkeinderlåret tages op af marinaden og brunes på alle sider på en pande. Marinaden med alle krydderier tilsættes en smule vand, som danner base for lidt stegesky. Skinken steges færdig i ovnen ved 170° i ca. 35 min. Sørg for hele tiden at overhælde skinken med marinade. Skinken må under ingen omstændigheder tørstege, da skinken i sig selv er uden fedt. Når skinken er færdig, tages den ud og hviler i 15 min. Marinaden sies fra og gemmes til sauce. Fennikelknolde og løg skæres i tynde strimler. Sauter løg gyldne ved svag varme i en gryde med olie. Tilsæt derefter fennikel, lidt vand, salt, friskkværnet peber og paprika. Lad det hele koge i ca. 20 min., indtil grøntsagerne er meget møre. Bland en marinade af æblejuice, eddike, salt, peber og lidt sukker. Vend hjerteblade i dressingen, og kom benfri sild over. Den siede sauce tilsættes evt. flere timianblade og koges tyk med smør. Server fennikelkompotten med skiver af den timianstegte skinke, hjertesalaten og et par skefulde timiansauce. Tips: Du kan bruge andre grøntsager til kompot (evt. selleri) afhængig af, hvilken smag du ønsker. Brug evt. stegetermometer, som stikkes ind i midten af skinken. Steges til termometeret viser 65-70°. |
|
Opskriften er vist 10448 gange,
og udskrevet 218 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne