Ovnbagt skinkeinderlår med løg og æblechutney

Ovnbagt skinkeinderlår med løg og æblechutney, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkeinderlår

Ukendt oprindelseslandKilde : Bilka

Indsendt :      Red :
Ovnbagt skinkeinderlår med løg og æblechutney, billede 4 Ovnbagt skinkeinderlår med løg og æblechutney, billede 1 Ovnbagt skinkeinderlår med løg og æblechutney, billede 2 Ovnbagt skinkeinderlår med løg og æblechutney, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Skinkeinderlår, afpudset Et helt skinkeinderlår vejer ca. 1500 gram afpudset.
Karry
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Sauce:
2 tsk. Karry
1 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Ristede ananas:
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Ananas, frisk 1 mellemstor frisk ananas vejer ca 500 g. renset vægt.
Karry
   
1000 gram Små kartofler, kogte pillet vægt
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Afpuds inderlåret og gnid det med groft salt, peber og karry.
Æblerne skrælles, udskærnes og skæres i mindre stykker og lægges i en bradepande sammen med vand og løg skåret i mindre både. Læg inderlåret herpå og sæt det hele i ovnen ca. 2 time ved 180 grader C alm. ovn.

Lad inderlåret trække i 10 min. Hold løg- og æblekompotten fra stegningen varm.

Saucen:
Rist stykker af udkærnet æble og groft hakket løg i en gryde og tilsæt fedtstof, til det tager lidt farve. Karry tilsættes og ristes med et øjeblik. Tilsæt hønsefond, fløde og kog 1/2 time til det hele er kogt ud. Blend saucen, smag til med salt og peber og kør den gennem en sigte. Varm saucen op inden servering.

Ristede ananas:
Ananas skæres fri for skræl og skæres i skiver. Fjern evt. det midterste. Rist skiverne på en varm pande i lidt smør og karry.

Server ananas og smørristede pillede kartofler til kødet.





karakterer:
Opskriften er vist 29038 gange,
og udskrevet 758 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16878 (4018 kcal)
KJ pr. Pers. 4219 (1004 kcal)
Vægt ialt 4306 gram
Vægt pr. Pers. 1076 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 391 KJ (93 kcal)
Protein 8.4 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu