Madbrød med kartofler
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red : |
|
|
Kog rugkerner og vand ( 2 1/2 dl) sammen i ca. 1 minut, og lad blandingen blive kold.
Kog kartoflerne i 6 dl. usaltet vand. Si kogevandet fra og lad det blive lunkent (ikke over 32 grader) Mos de afkølede kartofler. Rør gæren ud med 4 1/2 dl. kartoffelvand. Rør mosede kartofler, rugkerner, salt og mel i gærvæsken og ælt alt til en glat dej, som hæver i ca. 2-3 timer til dejen har dobbelt størrelse. Derefter æltes dejen igennem og presses ned i 2 letsmurte bageforme, der rummer ca. 1 liter hver. Glat dejen med en ske, dyppet i vand, og drys evt. med mel eller knækkede rugkerner, udblødt i vand. Lad brødene hæve til dobbeltstørrelse ca. 2 timer - og bag den i en forvarmet ovn, ca. 1 time ved 200 grader. Tips: Et saftigt og holdbart madbrød, der kan skæres i tynde skiver uden at smuldre. |
|
Opskriften er vist 14483 gange,
og udskrevet 225 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne