Skipperlapskovs
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i meget små terninger. Løgene hakkes groft.
Kødet lægges i en ggryde og dækkes med vand og bringes i kog. Vandet hældes fra og kødes skylles grundigt under rindende vand. Kød, løg og vand kommes i en gryde, som bringes i kog. Salt laurbærblade og peberkorn tilsættes. Småkoger ca. 45 minutter. Kartoflerne skrælles og skæres i terninger. Kartoflerne kommes i gryden og retten koger yderligere ca. 1 time til kartoflerne begynder at koge ud og har jævnet labskovsen. Hakket purløg drysses over, og en smørklat kommes i midten Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
|
Opskriften er vist 126430 gange,
og udskrevet 2645 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (37 stemmer) |
|
Kommentarer Bent - 2023-10-29 08:25:37 Alletiders herre ret anonym - 2019-09-19 16:21:23 Ja super nem og god basis opskrift 5 peperkork og 2 lauerbærblade (bay leafe)s er for lidt Prøv en saltet fond eller bouillon til erstatning for salt Eksperimenter med persillerod, knoldselleri og andre rodfrugter Torben - 2016-08-08 11:34:04 kanonopskrift men jeg putter først salt i til sidst så kartoflerne bedre kan koge ud (putter jo heller ikke salt i kartoflerne til mos) men fantastisk smag Christina - 2012-02-05 18:48:14 Jeg bruger altid kalvekød, det er super godt :-) omme - 2011-04-05 18:03:12 Hele molivitten kommes i en trygkoger og ca. 40 min har du den dejligste skipperlapskovs ! det bliver ikke nemmere eller bedre. vips - 2010-03-09 18:02:28 Jeg laver skipperlapskovs med både oksekød og lammekød i små terninger. Tilsetter også gulerødder og litt selleri i små terninger samt purre i tynde ringe. Dette giver en utrolig god smag. fjotte - 2009-09-29 14:34:03 jeg er vokset op med skinketern i. det smager mums Kjeld Hyldeqvist - 2008-11-29 13:03:54 Vi bruger også en smule(1kg.)til at blande i retten. Det giver en endnu bedre smag. Desuden bruger vi også et½ kg mere oksekød. Ebbe - 2007-12-03 10:30:34 Kog kødet hurtigt op slå vandet fra skyll kødet i koldt vand og sæt det ovet at koge igen med løg og krydderrierne Lone - 2005-01-01 01:01:01 1 KG oksebov er for lidt 1½ kg er passende claus - 2005-01-01 01:01:01 det er en fordel at vente med saltet tilsidst.kartoflerne koger bedre ud uden salt claus - 2005-01-01 01:01:01 vent med løgene til du har skummet |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne