Durum-speltboller
Hovedingrediens : Mel - Speltmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren udrøres i vandet med salt. Durummelet røres i og spelten tilsættes i mindre portioner. Dejen opfører sig anderledes end normale hvededeje. Lige når man tror at den har fået nok mel begynder den at klistre igen. Når den slipper skålen, drysses alm. hvedemel i rigelig mængde på et bord. Dejen æltes let og uden at gå helt i dybden. Den skal stadig være lidt klistret inden i men sådan at man kan have den i hænderne.
Lægges i skålen igen og stilles i køleskabet natten over eller på køkkenbordet et par timer. Kom bagepapir på to bageplader og forvarm ovnen til 225 grader C. alm. ovn. Hæld dejen ud og del den med kniv i 16-18 stykker. De er klæge i midten så de kan ikke trilles men vendes til jævne boller der lægges på pladerne. Efterhæver i 20-30 min og bages i ca 15 minutter. Tips: Kan fryses og er velegnede til sandwiches, da de ikke bliver så høje i krummen, men holder sejheden og friskheden længe. |
|
Opskriften er vist 55885 gange,
og udskrevet 1530 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.1 (80 stemmer) |
|
Kommentarer Frank - 2012-01-17 17:56:58 Brug kun halvt så meget vand, men ellers fungerer det fint. Drys evt lidt sesam kerner på toppen inden efterhævningen. Kanonboller!! :-) Per - 2010-08-28 18:56:26 Vi brugte 500 gram ekstra mel, så dejen stadig var lidt klistret. Dagen efter havde dejen sat sig så meget at den var til at trille. Bagrejomfruen - 2010-02-06 10:48:58 Det er alt for lidt mel |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne