Valnøddeboller med rugmel

Valnøddeboller med rugmel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Valnøddeboller med rugmel, billede 4 Valnøddeboller med rugmel, billede 1 Valnøddeboller med rugmel, billede 2 Valnøddeboller med rugmel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
0.5 dl. Valnøddeolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
250 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
700 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rør gæren ud i lidt af det lune vand, tilsæt resten af vandet, olie, salt, groft hakket valnøddekerner, rugmel samt det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt og tildækket 45-60 minutter.

Tag dejen op, ælt den igennem igen evt. med resten af melet og del den i 20-24 lige store stykker, der formes til boller og sættes på plader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve godt og vel ½ time.

Pensl bollerne med lidt vand og bag dem i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i 10-12 minutter, til de er gyldne og bagte.

Lad bollerne afkøle på en bagerist, pak dem i plastposer og frys dem ned, til de skal bruges. Tø bollerne op i god tid og lun dem i ovnen kort før serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 87236 gange,
og udskrevet 2810 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18607 (4430 kcal)
KJ pr. stk. 930 (221 kcal)
Vægt ialt 1757 gram
Vægt pr. stk. 87 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1059 KJ (252 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 7.2 gram
Kulhydrat 42.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-10 09:32:46
*flere valnødder og en spsk sirup! Det er måske smag og behag, men jeg fandt at en spsk salt var i overkanten. Samme med de 750 gr hvedemel. Jeg brugte kun 500 gr hvedemel i hæveperioden og ikke ret meget derefter.

  -   2020-03-28 16:46:23
Skal bage i morgentidlig. Dobbelt op på nødder samt cirka 150 gr rosiner. Mums.

  -   2016-01-05 22:30:26
Nemt at lave og smager super

  -   2011-09-25 10:06:35
Super gode - tilsatte en sjat yoghurt, og de var stadig meget fine dagen efter - overhovedet ikke tørre!

  -   2011-08-07 22:21:33
Super opskrift! Havde ikke saa meget hvedemel, saa brugte kun 450g og 500g groft mel, men de blev super gode alligevel.

  -   2011-02-14 10:57:29
Har lavet dem mange gange nu og det er bare så nem en opskrift. Jeg har et par gange byttet rugmel ud med grahamsmel, det smager også godt.

  -   2010-08-05 17:43:41
De er blevet rigtig gode, dog rakte melet kun lige. Hvis man regner med 850 ca, kommer det til at passe. Tilføj en skefuld A38 og de bliver ekstra svampede og holder sig "friske" længere

  -   2010-05-03 19:43:31
Jeg har bagt dem i går (02.05.2010) og de blev faktisk ret gode. Kan varmt anbefales.