Geddeterrin

Geddeterrin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Gedde - Gede

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.gedde til fars
30 g.gedde i små tern (1,5x1,5)
2 dl.fløde
2 dl.Kaffefløde 9%
2-3 æg
 Salt
 peber
 Reven citronskal
 Safran
3 tomater
2 rødløg
½ blegselleri
3 gulerødder
 Salat
 kørvel
 Olivenolie
 Balsamicoeddike
 Evt. sorte oliven
 
Opskrift:
Farsen:
Den rensede fisk afskæres skind og ben, og det reelle kød skærs i tern, saltes let og stilles koldt. Det ureelle kød befries mest muligt for ben, mases igennem en grov sigte og stilles koldt.

Lidt safran koges i en smule vand sammen til det bliver mørkegult. Den "mostede" masse køres fast med salt på en blender. Pas på ikke at bruge for meget salt. Derefter tilsættes reven citronskal, æg (ét ad gangen), fløde 13 og til sidst fløden. Farsen må ikke blive for blød, så pas også på med fløden. Farsen tages i en stor skål, farves med safran og fyldes op med småkødstykkerne. Bages i en smurt form i 30 minutter ved 170 C. i et lille varmt vandbad. Henstilles køligt til næste dag.

Grøntsagerne:
Tomaterne befries for skind og kerner. Løg, blegselleri og gulerødder skrælles og skæres hver for sig i tynde strimler på størrelse med en tændstik. Løg og gulerødder blancheres i letsaltet vand - køles af. De fire grøntsager marineres med olie og eddike, salt og peber. Salaten vaskes og slynges. Det hele anrettes efter behag og pyntes med oliven og kørvel.





karakterer:
Opskriften er vist 9915 gange,
og udskrevet 225 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu