Geddefrikadeller

Geddefrikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Gedde - Gede

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.geddefileter
150 g.fersk svinespæk
4 æg
2 dl.piskefløde
3 strøgne spsk. mel
20-25 g.løg
 
 Kartoffel salat:
1 kg.små kartofler
2 storeløg
 Et lille bæger cremefraiche 38%
0.25 dl.eddike
0.25 dl.vand
1 spsk.sukker
1 tsk.salt
20 g.smør eller margarine
 
Opskrift:
Fiskefrikadeller:
Gedden gøres i stand og fileteres, ben og skind fjernes. Fiskekød, spæk og løg køres en gang igennem en kødhakkemaskine. Massen røres derefter grundigt med melet og de 4 æggeblommer tilsættes en ad gangen. Piskefløden røres i lidt efter lidt. Salt og peber kommes i. Æggehviderne piskes stive, og når farsen er rørt godt sammen, vendes hviderne forsigtigt i. Fiskefarsen steges ved svag varme som almindelige frikadeller.

Kartoffelsalat:
Løgene hakkes groft og kommes i smeltet smør. Løgene sauteres og må ikke brunes. Tilsæt derefter vand og salt og løgene koger møre under låg 15-20 minutter. De kogte skiveskårne kartofler, eddike, sukker og peber kommes i og varmer igennem ca. 10 minutter. Tilsøt creme fraiche og lad salaten "småsimre" til den opnår konsistens som let stuvning. Smag retten til så den er tilpas sur/sød. Fiskefrikadeller kan serveres som frokostret med hjemmelavet remoulade, eller som middagsret med utallige variationer.





karakterer:
Opskriften er vist 24847 gange,
og udskrevet 582 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu