Gedde-kroketter
Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Gedde - Gede Indsendt : |
|
|
Fisken koges i vand tilsat laurbærblade samt et par hele peberkorn.
Kogetid ca. 15 minutter (til den er næsten mør).
Fisken trækker suppen under afkøling.
Kroketter: Smør eller margarine smeltes i en gryde og melet tilsættes. Rør kraftigt i gryden og tilsæt fiskesuppen og fløde lidt efter lidt. Der røres til opbagningen er helt jævn. Smages til med salt og peber. Dejen afkøles lidt og tilsættes derefter de to æggeblommer - en ad gangen - under kraftig omrøring. Dejen skal være smidig. Den afkølede fisk pilles i små stykker og befries for ben! Fiskekødet tilsættes stuvningen og røres forsigtigt rundt. Fiskedejen afkøles. Dejen formes til kroketter og trilles i mel, dyppes i pisket æg og rulles tilsidst omhyggeligt i rasp. Sæt kroketterne i køleskab 20-30 minutte, så de bliver faste inden stegning. Olie opvarmes (til den syder omkring en tændstik). Kroketterne steges smukt lysebrune og lægges til afdrypning på et sugende underlag. Kroketterne serveres straks - grøntsager spises til. |
|
Opskriften er vist 14879 gange,
og udskrevet 294 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne