Skagenskage
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Først røres smør og de to slags sukker blødt, og heri de hele to æg. Derpå mel, bagepulver, salt, hakkede nøddekerner og rosiner, og til sidst den sure mælk eller fløde. Dejen røres hurtig sammen med en ske og håndkraft. Kommes i en velsmurt form (ca 1 ½ l) drysset med rasp og bager på nederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca 50 min. Prøv med en tandstikker og se om kagen er gennembagt.
Kog imens den lidt specielle glasur, der smager som karamel. I en gryde smelter smør og farin, og dette koger med mælken i ca 3 min. Det er svært at sige helt præcis, men glasuren skal være tyk, næsten som en stuvning. Tages fra varmen; heri røres det sigtede Flormelis, glasuren afsvaler og skal hældes kold over den bagte kage, der pyntes med valnøddekerner. Er glasuren for tynd, løber den af kagen og skal så koge lidt længere. Tips: Kagen er pragtfuld og kan fryses, men uden glasur. |
|
Opskriften er vist 31008 gange,
og udskrevet 578 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (4 stemmer) |
|
Kommentarer emh - 2008-08-10 15:21:31 Opskriften er komponeret af Kirsten Hüttemeier |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne