Spinatgratin
Hovedingrediens : Grøntsager - Spinat Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Smelt fedtstoffet til dejen i en tykbundet gryde, rør melet i og spæd med mælk (fløde) under omrøring. Kog sovsen nogle min. ved svag varme. Tag gryden af varmen. Krydr med salt og peber. Lad sovsen svale lidt, men rør af og til, så den ikke trækker skind.
Del æggene i blomme og hvide og rør æggeblommerne i sovsen èn ad gangen. Pisk æggehviderne stive og rør en af dem i sovsen. Vend den dampede spinat i gratindejen og vend de resterende, piskede æggehvider i med let hånd. Hæl gratindejen i et velsmurt raspdrysset, ovenfast fad med høje kanter. Formen må kun være ¾ fuld. Drys et tyndt lag rasp over og fordel fedtstoffet i små stykker øverst. Bag ved god varme. 200º, ca. 30 min. til gratinen er høj, let og lysebrun. Servèr straks. |
|
Opskriften er vist 35114 gange,
og udskrevet 749 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne