Spinatgratin

Spinatgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Grøntsager - Spinat

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
450 g.blancheret helbladet spinat
 
 Dej:
50 g.smør/margarine
3 spsk.hvedemel (30 g)
3 dl.mælk/fløde eller en blanding heraf
 Salt
 Peber
3 æg
 
 Gratinering:
1-2 spsk.rasp
25 g.smør/margarine
 
Opskrift:
Smelt fedtstoffet til dejen i en tykbundet gryde, rør melet i og spæd med mælk (fløde) under omrøring. Kog sovsen nogle min. ved svag varme. Tag gryden af varmen. Krydr med salt og peber. Lad sovsen svale lidt, men rør af og til, så den ikke trækker skind.

Del æggene i blomme og hvide og rør æggeblommerne i sovsen èn ad gangen. Pisk æggehviderne stive og rør en af dem i sovsen.

Vend den dampede spinat i gratindejen og vend de resterende, piskede æggehvider i med let hånd. Hæl gratindejen i et velsmurt raspdrysset, ovenfast fad med høje kanter. Formen må kun være ¾ fuld. Drys et tyndt lag rasp over og fordel fedtstoffet i små stykker øverst. Bag ved god varme. 200º, ca. 30 min. til gratinen er høj, let og lysebrun.

Servèr straks.





karakterer:
Opskriften er vist 34934 gange,
og udskrevet 740 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu