Andebryst med hasselbagte kartofler og vindruesauce
Hovedingrediens : And - Andebryst Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Stegt andebryst:
Krydres på skindsiden med salt/peber. Steges ved stærk varme med skindsiden først ca. 8 min. Vendes og steges ca. 6 min. Lægges i stanniol mens saucen forberedes. Vindruesauce: Halverede, søde vindruer steges i andefedtet Tilsæt fløde (evt. eddike/engelsksovs) Koges op. Hasselbagte kartofler: Mængden af kartofler er afhængig af, hvor mange der skal laves til, men generelt skal der bruges 250 - 400 g. kartoffel pr. person. Husk at kartoflerne svinder en del under bagning. Kartoflerne skrælles og snittes. Snittene skal ligge med ca. ½ cm. afstand. Jo smallere snit, jo bedre bliver resultatet. Desuden skal snittene gå næsten gennem kartoflen. Olieblanding: Olien blandes med meget salt og paprika, evt. hvidløg. Blandingen skal være ret fast, dog ikke mere end det stadig kan smøres ud på kartoflerne. Kartoflerne pensles med blandingen og skal være godt dækkede på alle sider. Ovnen skal være forvarmet til 200 grader C. alm. ovn. Kartoflerne skal stege i 40 minutter eller til de er meget gyldne. |
|
Opskriften er vist 144965 gange,
og udskrevet 6920 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (60 stemmer) |
|
Kommentarer Jens - 2016-10-21 16:21:03 Mon ikke der skulle have stået spise ske ud for eddiken,, i stedet for dl. Helle - 2013-05-22 14:26:52 Skal man stege kødet i den mørke balsamico, eller er det til at smøre kartoflerne med ? anonym - 2012-02-24 08:03:29 lækker opskrift men kan ikke lige se hvad den laver under mad for børn? den her ville mine børn ikke få lov at lave Rosa - 2009-09-07 12:19:54 lækker opskrift, med vindruer og eddike ligger det godt sammen i saucen, men ville hellere bruge 1½ spsk eddike så den ikke smager så voldsomt igennem. C. Larsen - 2009-08-07 01:05:34 m.h.t. saucen - så er det ikke litervis, der psser, men bare lidt men godt. Ligesompå goumet kokkesiderne, lidt rundt omkring på talerkenen og resten på kødet, det er lidt, men estrem dejlig smag. super opskrift. Man føler sig hensar til at spise på en Michilin-goume restaution Signe & Mads - 2008-12-28 20:46:11 Enten har vi lavet sovsen HELT forkert, eller også smager den fuldstændig af eddike?! Nuno - 2007-05-29 20:02:55 Synes at saucen var for fed og tynd, så hvis man grugte et let alternativ og jævnede den ville den være rigtig god. Masser af hvidløg på kartofler og de var mums! lise - 2005-01-01 01:01:01 super lækker sovs...... Peder - 2005-01-01 01:01:01 De kommer aligevel ikke når man kalder på dem !!!! Johnny - 2005-01-01 01:01:01 från ne.se: HIST.: sedan 1948; till Hasselbacken, namn på restaurang i Stockholm Maria - 2005-01-01 01:01:01 Det hedder "hasselback" -for det hed han, der fandt på det. anonym - 2005-01-01 01:01:01 Hedder det "hasselbagte" eller "hasselback" Poul Erik - 2005-01-01 01:01:01 kartoflerne blev ikke skrællet men det gjorde dem ikke dårligere og de svandt ikke så meget, og så er navnet ligemeget. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne