Det gode hvedebrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
|
|
Rør gæren ud i vandet. Bland evt. med fordej og rør til dejen er lind. Rør surmælksproduktet og salt (evt. ekstra salt) i og ælt grundigt med melet til en lind dej. Læg dejen i en oliesmurt eller meldrysset skål og dæk med plastfilm eller en tallerken, der slutter tæt. Lad dejen hæve ikke for varmt i 2-4 timer.
Ælt dejen til to brød eller til boller. Lad brødene/bollerne hæve 2-3 timer, inden de sættes i en 250 grader varm ovn (brug evt. stenplade). Skru ned til 220 grader efter 10 minutter og bag bollerne gyldne og sprøde. Brødene skal bages i alt ca. 30-35 minutter, bollerne ca. 20 minutter. Lad brødene køle af på en rist med bunden i vejret. |
|
Opskriften er vist 27673 gange,
og udskrevet 552 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (20 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne