Et godt hvedebrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : |
|
|
Gæren smuldres og udrøres i vand og øl. Sukker og salt tilsættes og opløses. Tilsæt hvede og grahamsmel lidt ad gangen og ælt grundigt til dejen er blank og smidig. Hæver tildækket under et fugtigt klæde i 3 1/2 time.
Efter hævning, æltes dejen igen grundigt, og formes til 1 stort brød, som stilles til hævning et køligt sted i yderlig 3 1/2 time. Brødet ridses med en skarp kniv, og pensles med sammenpisket æg eller vand. Bages i en forvarmet ovn ved 240 grader i ca. 10 minutter, herefter sænkes temperaturen til 190 grader, og brødet færdigbages i løbet af ca. 30 minutter. |
|
Opskriften er vist 15747 gange,
og udskrevet 300 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne