Gammeldags dansk hvedebrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Kartoflerne rives på et rivejern. Gæren smuldres i dejfadet og udrøres med det lunkne kartoffelvand, på ca. 35 grader. De revne kartofler, det smeltede, afkølede smør, sukker og de 150 gram hvedemel tilsættes og piskes sammen til blandingen er sej. Skålen dækkes med et opvredet klæde og stilles køligt til næste dag - natten over.
Nu tilsættes salt og resten af melet og dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder. Dejen kommes i fadet, dækkes med et fugtigt klæde og stilles til hævning et lunt sted i 2 timer. Dejen formes til et eller to runde brød, der lægges på bagepapir eller en smurt bageplade og efterhæver tildækket, til brødene har nået dobbelt størrelse, ca. 30 minutter. Brødene pensles med vand og bages ved 200 grader i ca. 45 minutter eller til de er brune og gennembagt. |
|
Opskriften er vist 19056 gange,
og udskrevet 285 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Siri&Sarah<3';D - 2011-02-05 13:52:29 Mega fedt der er svinefedt I den. Den kommer vores klassee Til at elske, når vi laver den. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne