Othellokage
Hovedingrediens : Diverse produkter - Lagkagebunde Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Husblasen lægges i blød i koldt vand.
Æggeblommer, sukker, maizena og mælk piskes sammen i en gryde. Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og kommes i æggemassen sammen med stangen. Cremen bringes i kog under piskning og tages straks af varmen. Vandet vrides af husblasen, og den røres i den varme creme. Cremen afkøles, til den er halvstiv og vanillestangen tages op. Fløden piskes stiv og vendes i cremen. Chokoladen smeltes og smøres på den ene lagkagebund. Lagkagen lægges sammen: 1. bund, 1/3 creme, makroner, 1/3 creme, 2. bund 1/3 creme og øverst chokoladebunden. Marcipanen udrulles mellem to stykker bagepapir til en lang strimmel, som lægges rundt om lagkagen. Trækker 3-4 timer i køleskab, eller til næste dag. |
|
Opskriften er vist 116127 gange,
og udskrevet 2078 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (60 stemmer) |
|
Kommentarer Leika - 2005-01-01 01:01:01 Selvom det så ikke er en rigtig Othello-lagkage, er det lækkert at lave en pure af blendede (frosne) bær, og smøre det i et tyndt lag ud på den ene bund og nutella på den anden bund. b.agerbo - 2005-01-01 01:01:01 rigtig lækker opskrift b.gudmann - 2005-01-01 01:01:01 superb |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne