Mørbradbøffer i Gorgonzolasauce
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løget hakkes og porrerne skæres i skiver. Det hele brunes på panden i lidt smør og lægges i et ildfast fad.
Mørbraden renses for sener og skæres ud i ca. 2-3 cm tykke bøffer. Et stykke bacon vikles om hver bøf og krydres med salt og peber. Bøfferne brunes på panden og lægges ovenpå løget og porrerne i fadet og de smøres nu med lidt dijonsennep. Fløden hældes på panden og osten smuldres heri. Tilsæt salt og peber og opvarm sovsen ved svag varme og under omrøring. Jævn evt. sovsen lidt med Maizena under omrøring. Sovsen hældes over bøfferne og fadet stilles i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. Serveres med flutes og frisk pasta eller ris. |
|
Opskriften er vist 58212 gange,
og udskrevet 3700 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (45 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2017-01-10 13:20:22 Stop med jeres hysteri med piskefløde. Jeg synes jer med det hysteri skal finde opskrifter der er desideret fedtfattige eller slankeopskrifter. jesper f - 2013-02-09 11:26:48 Jeg syntes det er synd at i snakker så meget om fløde og hvad ved jeg..... I skulle prøve at lave denne ret som i opskriften og i vil finde ud af hvor godt mad kan/skal smage.... jeg har lavet den for en masse gæster i vores hjem og ALLE var vilde med den, og rigtig mange ville have opskriften med hjem.... Mange tak for en super god opskrift!!!!!!! anonym - 2013-01-29 10:09:45 Så skulle I prøve at lave denne ret med duble cream - det er lidt svært at få fat i, men Naturmælk og Osted Mejeri sælger det - så smager retten for alvor godt, men det er vist ikke noget for antifedt freaks (personligt har jeg det sådan at jeg hellere spiser lidt mindre, men til gengæld med en masser smag - så mætter det iøvrigt også bedre - og så er jeg så heldig at jeg ikke har et kolesterolproblem) Spc - 2012-11-12 14:03:13 Prøv at finder en anden oskrift til jer der ikke vil ha fløde AWB - 2011-05-25 17:33:39 Syntes heller ikke der er grund til at bruge smør og piskefløde. Danskerne er fede nok i forvejen louisecw - 2010-09-20 16:14:54 smager super godt Lene - 2010-09-03 13:46:54 Det er en fantastisk ret, det smager så dejligt. Glemte dog dijonsennep, men det vidste gæsterne jo ikke:-) Det er bestemt en ret som bliver lavet igen. Kirsten Græbe - 2009-06-14 15:35:15 Hold op med det hysteri om kolesterol og fløde, der er ingen der dør af at få en gang piskefløde i maden, når det ikke er hver dag man laver det, har selv for højt kolesterol og min læge giver grønt lys for piskefløde med måde, så SLAP AF:)) ingrid 18.11.2008 - 2008-11-18 21:17:13 jeg har en opskrift hvor der skal bruges kalkunbryst, skåret som bøffer, den vil jeg prøve lene - 2008-09-06 14:26:20 Prøv at tilberede i kuglegrill. Stegning foregår på støbejernspande eller -tallerken, lægges efterhånden i et fad i indirekte side. Mælkeprodukt (pisklefløde el.- madlavningsfløde) og ost piskes sammen og hældes over. god varme ca. et kvarter. Udskifter man mælkeprodukt til bouillon får man en helt anden ret!! Grethe - 2008-04-07 18:51:43 Til jer der aldrig har fløde i huset!!! Frys fløde i mindre portioner så har man altid til uforberedte retter. At bruge en sjat fløde i en ret er absolut ikke usundt - opbagt sovs med masser af margarine er langt værre. Desuden finder man jo ud af at erstatte div. ingredienser ud fra ens samvittighed. Camilla - 2007-09-19 10:00:48 Der laves en del fløder uden ret meget fedt i fx har becel en madlavningsfløde med kun 7% som jeg bruger hver gang med et rigtig godt resultat. Rasmus - 2007-09-19 08:14:28 Fløden fremhæver smagen det skal ikke være vandplask. anonym - 2007-05-24 23:23:02 ..... og bruger minimælk i stedet for fløde Til mig - 2007-05-24 23:21:54 Jeg giver dig ret. Jeg synes også der tit er retter med fløde. Vi har aldrig fløde i huset og jeg bruger Becel at stege i. Hanne - 2007-05-22 13:51:55 til mig- brug i stedet bouillon i stedet for fløde. I stedet for smør, brug en god olivenolie bjarne - 2007-05-21 17:05:12 hvis man ikke må bruge fløde skal man da vis ikke gå efter en opskrift med gorgonzolaost mig - 2007-05-21 01:41:21 Undskyld, men jeg er træt af at der altid skal bruges smør og fløde i retterne. Vi er mange der har forhøjet kolesterol og ikke må få alt det fedt. Mange retter kan sagtens laves uden feks fløde! Per - 2007-02-17 20:27:20 Utrolig dejlig smagfuld opskrift, passer bedst med pasta. dam5 - 2005-01-01 01:01:01 kan den fryses Karen Madsen - 2005-01-01 01:01:01 Jeg mener,at I har forenklet og forgrovet den fine opskrift, som jeg har brugt med stor glæde til fætter-kusinefest . Jeg forærede desværre opskriften væk. Juhler - 2005-01-01 01:01:01 kan godt spædes med ekstra mælk så der bliver mere sovs kan laves i forvejen anonym - 2005-01-01 01:01:01 prøv denne ret med laks , muslinger og rejer, det er godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne