Mælkesuppe med Æggeboller

Mælkesuppe med Æggeboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10

SuppeRet : Suppe - Mælkesupper

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 Æggehvider
4 spsk.sukker
1 spsk.Kartoffelmel
 lidt stødte Mandler
3.5 PotMælk
 
4 Æggeblommer
1 spsk.Mel
1 lille spsk. Sukker
 Salt
 Cognac
 
Opskrift:
Æggehvider piskes stive, og deri blandes sukker, Kartoffelmel og lidt stødte Mandler.

Mælk sættes over Ilden; naar den koger, sætter man med en Ske Boller paa af Æggehviden, koger dem nogle Minutter og vender dem forsigtig under Kogningen; de tages op, og man vedbliver paa samme Maade, indtil det hele er kogt til Boller.

Æggeblommer røres med en Skefuld Mel og 1 lille Spiseskefuld Sukker, fortyndes med lidt af Mælken og piskes derefter i Gryden, saa Suppen bliver jævn; lidt Salt og Cognac tilsættes;

Bollerne lægges deri, og Suppen serveres med Sukker og Kanel.





karakterer:
Opskriften er vist 11098 gange,
og udskrevet 158 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-02-24 21:50:28
Jeg må indrømme, at jeg ikke lige kendte til måleenheden "Pot", så jeg googlede det og fandt dette: "en liter = ti deciliter = cirka en pot = cirka fire pægle". Jeg lavede halv potion af denne opskrift & der brugte jeg lige knap 1 liter mælk, og det rækkede fint til 2 personer! Vi tilføjede også nogle rosiner & pæreskiver, det gik rigtig godt hertil, men mindede om så mange andre "mælkesupper", men det kan anbefales, hvis man vil "pifte" retten lidt op! Velbekommen