Whiskey sovs
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Whisky Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret smeltes i en lille tykbundet gryde sammen med tomatpuren.
Salt, peber, sukker og rosmarin blandes i og koger lidt med, så sukkeret får lov til at karamelisere lidt. Whisky Chivas Regal 12-year (eller tilsvarende) hældes ved og der udtages en ligeså stor mængde til kokken. Piskefløden hældes ved og det hele koger kort op. |
|
Opskriften er vist 587623 gange,
og udskrevet 4898 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (219 stemmer) |
|
Kommentarer Ole - 2023-10-27 17:33:45 Lækker og god sovs, den vinder hver gang😊 Per Bachmann - 2017-06-28 17:56:54 Fantastisk. og ikke mindst den med lige så stor andel til kokken ang. whiskey. Den kunne jeg ikke helt overholde, da jeg fik "lidt" mere end saucen..:-) Natacha - 2017-04-26 19:57:56 En sikker vinder hver gang, brugt dog bare en billig whiskey og timian istedet for rosmarin da jeg syntes det hurtig kan smage af parfume! Men ellers dejlig nem og lækker. Superkaj - 2016-01-29 18:24:07 Bliver i dag lavet med single malt whiskey :) Flemming - 2015-03-07 13:32:06 Vildt fed opskrift. Prøv at erstatte smørret med kødkraft / suppe, og brug mindre fløde. Sovsen skal så jævnes. Det smager mindst lige så godt, og er ikke så kvalmende. Morten - 2013-08-03 17:46:51 Nu havde jeg ingen whisky af så dårlig kvalitet, men det gik alligevel Camilla - 2013-05-24 19:38:49 Brun farin i stedet for sukker gav en god dybde :-) lækker sauce, der er blevet en klassiker hos os Morten - 2012-11-24 16:51:30 Bedste og nemmeste whiskey sauce, smager bare Mums ;) Jan - 2012-09-08 17:35:44 Du kan sagtens bruge andre whiskeyer.... Lissi - 2012-05-19 07:07:46 Den smager rigtig dejlig ;o) Glen - 2012-02-22 23:44:04 Kan Jack Daniel's bruges istedet for Chivas Regal 12-year? Jeg står i lidt af en nødsituation? Maria Hansen - 2011-12-20 14:13:07 Vi var imponerede. Denne sauce får en plads blandt vores basisopskrifter. Maja - 2011-10-30 17:40:29 Den er VIRKELIG lækker og vanvittig nem at lave... 10 stjerner fra mig :-) Karah - 2011-08-27 17:41:46 Super god - jeg bruger omtrent den halve mængde smør og en mere mager fløde (samt en single malt) - smager lige så godt! KSK - 2011-07-15 16:36:23 Fantastisk sauce!! Smager helt perfekt :) Rasmus - 2011-01-29 16:09:14 Mængden af smør bør varieres da den store mængde nemt kan få saucen til at skille. Mina - 2008-08-16 09:09:14 Den smager himelsk!! Jeg kunne spise den hverdag!! John John - 2007-08-07 18:20:08 Sovsen var dejlig god og .... der er ikke saa meget at sige.... Fabiano Magnifico - 2007-08-07 18:17:08 Indtryk: Den brune sovs giver en god cremet fylde i MUNDEN. Dog kunne den godt bruge lidt ostevalle.. men god Sanne - 2005-01-01 01:01:01 Smager nøjagtig som Jensens |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne