Sydfransk åleragout

Sydfransk åleragout, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :     

Ingredienser:
2 kg.ål
3 spsk.hvedemel
50 g.smør
0.5 dl.olivenolie
500 g.skalotteløg
3 fedhvidløg
2 dl.fiskebouillon
4 dl.rødvin
 
 Krydder urtebuket:
1 bdt.persille
1 laurbærblad
2 kvistetimian
 
0.5 dl.cognac
 Salt
 peber
500 g.champignon
1 bdt.persille
8 skivertoastbrød
2 fedhvidløg
50 g.smør
 
Opskrift:
Få fiskehandleren til at flå ålene.

Skær ålene i fingerlange stykker som vendes i mel.

Varm smør og olien i en gryde. Kom de pillede skalotteløg i sammen med skivede hvidløgsfed. Lad det snurre nogle minutter.

Kom ålestykkerne i og lad dem snurre i fedtstoffet uden at brune. Tilsæt fiskebouillon og rødvin samt krydderurtebuket og lad det smire 5 minutter.

Kom cognac i og drys med salt og peber. Lad retten snurre endnu 10 minutter.

Lad imens de rensede champignoner snurre i lidt smør og kom dem i retten de sidste 5 minutter.

Rist imens brødene sådan:
Skær dem i trekanter og smør dem med smør rørt sammen med knust hvidløg, på begge sider.
Læg brødene på bagepapir og rist dem i ovnen ved 200 grader ca. 8-10 minutter.

Fisk krydderurtebuketten op af gryden. Smag retten til og kom den i et fad. Drys med hakket persille og server med hvidløgscroutoner til.





karakterer:
Opskriften er vist 7641 gange,
og udskrevet 157 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu