Sandwichtærte med laks og skaldyr (lakselagkage)
Hovedingrediens : Rejer - Skalrejer Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bunden:
Smuldr gæren i skålen Lun mælken med fedtstoffet til 37 grader C. Hæld væsken over gæren og rør til den er opløst. tilsæt salt og sukker. Rør så meget mel i dejen, at den slipper skålen. Drys lidt mel over og lad den hæve tildækket ca. 30 min. Tag dejen op, ælt den igennem og læg den i en springform ca. 22 cm. i diameter. Lad den igen hæve ca. 30 min. Bages på en rist nederst i 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 min. Vend brødet ud på en rist og lad det køl af under et klæde. Del det i tynde bunde. (Kan deles i 6 bunde) Æggene koges og afkøles. De afkølede æg hakkes. den røgede laks skære i små tern. dild og purløg hakkes fint. Rør ingredienserne til fyldet sammen. Fordel det mellem bundene. Rør mayonnaise og creme fraiche sammen til pynten. Rør ikke for meget, for cremen risikerer da at blive tynd. Fordel blandingen ovenpå og på siderne af tærten. Pynt med pillede rejer, små ruller lakseskiver, lakserogn, agurkeskiver, tomatskiver og citron. Tips: Den færdige tærte kan ikke fryses, men bundene er fryse egnede. |
|
Opskriften er vist 97681 gange,
og udskrevet 2114 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (19 stemmer) |
|
Kommentarer Emma - 2013-03-13 09:51:10 Man kan bruge sandwich brød i stedet for lagkagebunde.... hvis man ligger 3 x 3 så bliver det en firkant der er nem at have med at gøre, og skal den være større gør man bare det... højden bestemmer man selv... Per - 2012-10-12 19:15:00 Synes den var lidt tør, noget ekstra cremefraice/mayonaise blanding ved siden af ville være lykken for mig. Pia - 2012-05-31 16:26:23 Super lækker. Har lavet den mange gange med lidt varieret fyld. Kan man mon ikke købe bundene, så man er fri for selv at bage? Lykke - 2009-11-19 14:10:53 Super lækker....... den er meget god mine gæster var meget begejstret for den alle ville havde opskriften Heidi - 2008-08-07 09:03:51 Har lavet denne "lagkage" rigtig mange gange, men havde smidt opskriften væk, så det var dejligt at kunne finde den her. Jeg syntes det er den dejligste og flotteste forret man kan få. Farverne på det færdige resultat er utrolig flot. Synd der ikke er et billede af det.. Tina - 2008-01-08 10:27:30 Super lækker... Jeg undlader laks og bruger lidt mere tun istedet for...ungerne er vilde med den |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne