Stegt multe med selleri og skalotteløg

Stegt multe med selleri og skalotteløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Multe

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stegt multe med selleri og skalotteløg, billede 4 Stegt multe med selleri og skalotteløg, billede 1 Stegt multe med selleri og skalotteløg, billede 2 Stegt multe med selleri og skalotteløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.Multefilet med skind
1 sellerihoved/knold
8 skalotteløg
20 små sorte oliven
2 kvisterosmarin
4 tomater
0.5 dl.hvidvin
1 spsk.hvidvinseddike
 olivenolie
 smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skalotteløg:
Pil skalotteløgene og steg de hele løg sprøde i olivenolie ved svagt blus i ca. 15 min. Den langsomme stegning får den sødlige smag frem i løgene.

Selleri:
Selleriknolden skæres i tern (ca. 1x1 cm), som ristes i lidt smør, til de er gyldne. Smag til med salt og peber.

Ristet multe med skind:
Multen skæres i portionsstykker, ridses på skindsiden med en skarp kniv og krydres med salt og peber. Steg fisken et par minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), indtil kødet bliver hvidt og fast.

Oliven/rosmarin-sauce:
Tomatkødet skæres i tern, og koges sammen med oliven, finthakket rosmarin og hvidvin i ca. 1/2 min. Tilsæt 1 spsk hvidvinseddike, kog saucen hurtigt igennem, og smag til med salt og peber.

Både kartofler, ris og pasta egner sig til denne ret.





karakterer:
Opskriften er vist 18359 gange,
og udskrevet 781 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
kedelig garniture