Fyldt perlehønebryst med trøffel og vinterurter i kurv
Hovedingrediens : Perlehøne - Perlehønebryst Indsendt : Red : |
|
|
Perlehøne og fyld:
Læg det hakkede kød i en skål og tilsæt salt og peber. Pisk med piskeris, til kødet bliver rigtigt sejt. Tilsæt æggehvider og pisk igen, til hviderne er absorberet. Pisk nu fløden i lidt ad gangen (har du en foodprocessor, kan den med fordel bruges til denne fars). Tilsæt trøffelpasta og olie og rør det i farsen. Tag perlehønebrysterne og løsn skindet i den ene side. Kom farsen i en sprøjtepose og pres farsen op under skindet. Smør brysterne med fedtstoffet, krydr dem og læg dem i et ildfast fad. Steg dem i ovnen i 25 min. ved 190 grader. Kurv med urter: Smør portionsformene med fedtstof på både inderside og yderside. Skær dejen ud i stykker på ca. 10 x 10 cm. Læg et stykke dej oven på en form og sæt en anden form oven i så dejen presses i bund. Læg endnu et stykke dej i og fortsæt til alle fire stykker er brugt. Rengør urterne og skær den ud i tern på ca 1 cm. Varm olien i en gryde og svits gulerødderne heri i 5 min. Tilsæt pastinak og selleri og svits i 2 min. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til 1/4 del. Tilsæt fløden og lad det koge ind til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber og hakket persille. Fyld det i kurvene. Kartoffel: Skræl kartoflerne og snit dem i tynde skiver på et rivejern eller lign. Bland dem med det hakkede løg, smeltet smør, salt og peber. Læg dem i de flade forme. Pres dem godt sammen og bag dem i oven i 45 min på 190 grader. Sauce: Kog fonden ned til det halve og pisk smørret i. Smag til med citronsaft, salt og peber. Pynt: Bag hvidløgsfeddene i ovnen i 10 min på 190 grader. De skal serveres med skallen på. |
|
Opskriften er vist 10690 gange,
og udskrevet 263 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2005-01-01 01:01:01 I stedet for forårsrulledej kan der bruges filodej, er der nogen der har bud på hvor længe kurvene skal have ?` |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne