Rosin boller

Rosin boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 30 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Bær - Rosiner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Kardemomme, stødt
50 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
   
Opskrift:
Opløs først gærren i den lunken mælk i fadet. Bland hvedemel, margarine, salt, sukker, æg, kardemomme og rosiner heri.

Formning:
Når dejgen tages ud af fadet efter første gangs hævning, (20 - 30 min) deles den straks i 2 lige store dele, der slås flade og formes til 2 kugler, der hviler ca. 3 minutter.

Kuglerne trilles herefter ud til 2 pølser, der hver deles til 40 - 50 g. stykker.

Stykkerne trilles til kugler (revner trækkes under bunden) og sættes på plade med bagepapir.

Efterhæves godt ½ time og pensles. Bages ved 230 grader på midterste rille ca. 12 min.

Afkøles på bagerist.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rosinboller

karakterer:
Opskriften er vist 63660 gange,
og udskrevet 1976 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13077 (3113 kcal)
KJ pr. stk. 435 (103 kcal)
Vægt ialt 1024 gram
Vægt pr. stk. 34 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1277 KJ (304 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 10.1 gram
Kulhydrat 47.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-12-09 00:23:34
Dejen hævede stort set heller ikke da jeg lavede den. Først da den kom i ovnen hævede den en lille smule, men ikke meget. Derudover skulle der også mere mel til. Bollerne smager dog ganske udemærket.

  -   2014-01-22 12:29:19
Brug 100 g gær for dejen hæver slet ikke, selvom den har været 1 time.

  -   2013-03-10 18:52:43
Jeg kan ikke få dejen til og hæve, har i andre også oplevet det, og jeg er helt sikker på ikke og have slået gæren i stykker med før høj varme Forstår det bare ikke

  -   2013-02-12 09:39:31
God opskrift har prøved den og de smagte godt

  -   2012-05-15 13:45:00
Har lavet dem til min kæreste, og de blev da godkendt med det samme :D

  -   2012-04-03 16:02:16
Brug ikke tørgær! det er ikke godt til denne opskrift !

  -   2011-12-07 22:22:04
Skal til at lave boller for første gang, håber den er nem :)

  -   2011-03-09 15:24:41
Dejlig opskrift. Tak for den. Dem skal jeg lave her i dag :) Bare 1 spørgsmål - er de fryseegnede? :)

  -   2011-03-06 14:49:29
Dejlig opskrift. Tak for den. Dem skal jeg lave her i dag :) Bare 1 spørgsmål - er de fryseegnede? :)

  -   2010-07-31 09:50:42
skal til at lave den med mine brødre på 4 og 6 år håber den er nem:-)...

  -   2009-07-16 11:12:38
Super boller der sammen med smootie var et hit til min søns fødselsdag i børnehaven

  -   2009-02-23 12:27:27
Rigtig god dej , men vent med at komme rosiner i til dejen har hævet , så er det nemlig bare super ..

  -   2005-01-01 01:01:01
Selve dejen kan måske godt være lidt besværlig at lave.. men de er ellers meget nemme.. smager KANON godt!!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Det lyder da lækkert