Glaserede rosinboller
Hovedingrediens : Bær - Rosiner Højtid: Fastelavn Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Sigt mel, salt, kanel og sukker ned i en stor skål. Gnid smørret i. Varm mælken op, til den er fingervarm. Rør gæren ud i lidt af mælken. Kom gær, resten af mælken, rosiner og æg i dejen, der røres sammen og æltes til den er glat og smidig. Læg den i en smurt skål, dæk den med et fugtigt viskestykke og lad den hæve, til den har dobbelt størrelse.
Ælt den igen på et melstrøet bord. Del den i 12 stykker, der formes til boller. Stil dem på en smurt bageplade eller bagepapir og dæk dem til. Lad dem hæve 30 minutter et lunt sted. Smør bollerne med mælk og bag dem i en varm ovn ved 200 grader C i 20 minutter. Rør glasuren af flormelis med lidt varm citronsaft. Kom den i et kræmmerhus og sprøjt den ud i et kors over de lune boller. |
|
Opskriften er vist 18428 gange,
og udskrevet 486 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (9 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2016-02-19 15:18:50 De er rigtig lækre! Jeg har lige lavet en portion mere :D jeg dropper kanelen, og de nye jeg har lavet er der chokoladestykker i, i stedet for rosiner, så dem ser jeg frem til skal i ovnen om lidt :D Hanne, Seattle, USA - 2008-04-16 01:16:51 Disse boller er rigtig gode! Jeg lavede dobbelt portion med jumborosiner og tilsatte yderligere kardemomme, 2 tsk. - næste gang vil jeg tilsætte 4 tsk. Jeg kom godt en halv dl. mere mælk i dejen, da den var for fast. Jeg lavde 15 store rosinboller og serverer dem med cream cheese, peanut butter, smør og hindbærmarmelade til! Ummm! Isabell - 2005-01-01 01:01:01 De smager rigtig mums.. mums..!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne