Rosinboller

Rosinboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Bær - Rosiner

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnede.

Indsendt :      Red :
Rosinboller, billede 4 Rosinboller, billede 1 Rosinboller, billede 2 Rosinboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej
2 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Lun kærnemælken og rør gæren i. Ælt de øvrige ingredienser i og rør til er ensartet. Stil dejen tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.

Slå dejen ned og lav 16 boller, som sættes på plade og efterhæver 15 minutter. Pensl med æg og bag bollerne ved 220 grader C alm. ovn i 10-12 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 169276 gange,
og udskrevet 3774 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (58 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13983 (3329 kcal)
KJ pr. stk. 873 (208 kcal)
Vægt ialt 1144 gram
Vægt pr. stk. 71 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1222 KJ (291 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 9.2 gram
Kulhydrat 46.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-09-20 20:33:22
De er gode

  -   2013-01-26 17:13:53
super let at lave,super lækkert resutat(spar på melet så dejen ikke bliver tør)helt klart anbefalelses værdi.

  -   2012-05-14 11:12:58
500 g mel er da overhovedet ikke nok

  -   2011-10-26 08:09:05
Jeg prøvede at følge opskriften meget nøje, men de blev ikke som forventet. De efterhævede ikke, men blev små og lidt hårde. Smagen var god nok.

  -   2011-03-15 15:13:21
Jaa..vi failede lidt!! Vi kom til at putte ægget inde i bollen i stedet for udenpå??!! Men gode boller!! :)

  -   2010-10-16 15:02:09
kan man godt bruge mælk i stedet for kærnemælk??

  -   2010-09-21 21:22:01
Det er de bedste rosinboller min kæreste og jeg har smagt!!

  -   2010-07-25 17:45:14
Ja, sørme en god opskrift. Jeg skifter 100 g mel ud med grahamsmel - så bliver man fantastisk sund :-D

  -   2010-03-05 16:13:55
Bruger smør, men undrer mig stadig over rosinforholdet. Minder mig og rejeost "find rejen!" :)

  -   2009-02-28 16:15:51
Det er godt med smeltet margarine og 2 spsk. olivenolie og bag dem kun ved 200 grader i kun 11 minutter så bliver de lidt mere lækre.

  -   2008-10-29 12:27:33
Har nu lavet denne opskrift et par gange, og de smager himmelsk! Jeg smelter magarinen inden jeg hælder den i, det er ret let at have med at gøre så.

  -   2007-12-12 17:08:26
Jeg har nu brugt denne opskrift i et år. Familien bliver bare ikke trætte af den. De smager bare fantastisk.

  -   2005-01-01 01:01:01
Alletiders opskrift og kardemommen gør dem helt fantastiske!

  -   2005-01-01 01:01:01
Spændende opskrifter må meget gerne sendes til mig, da jeg mangler inspiration :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
En rigtig god opskrift, hvis man dropper kardomommen, og efter pensling drysser perlesukker over bollerne. Rigtigt lækre boller, der smager af noget.

  -   2005-01-01 01:01:01
Bollerne bliver bedre hvis de for lov til at stå og hæve ½ i skålen, Og der efter ½ time på pladen. - 200 grader i 25 min.