Berlinere 02
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
|
|
Smelt fedtstof og bland med mælken, lad det blive håndvarmt. Rør gæren ud i blandingen, tilsæt sukker og æg. Bland melet i lidt efter lidt og ælt dejen godt. Dejen hæver i 30 min.
Rul dejen ud i 1/2 cm tykkelse, stik runde kager på 7 - 8 cm i diameter. Læg syltetøj på halvdelen af kagerne. Læg resten af kagerne over, og tryk sammen i kanten. Lad kagerne hvile i 15 min. kog kagerne en af gangen til de er lysebrune. Læg dem på et stykke fedtsugende papir, og drys sukker over. |
|
Opskriften er vist 40606 gange,
og udskrevet 1156 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (47 stemmer) |
|
Kommentarer Frida - 2016-08-21 12:28:28 Det forvirre mig at der står "Antal: 1" der må da vel være nok til mere end bare 1? Kokken. - 2016-08-14 12:18:42 Ved godt det er lang tid siden Katrine har skrevet at hun har problemer med at få dem bagt, men hvis andre står i samme situation, så er det temperatur du skal regulere. Hvis din olie er for varm, når du at få stegeskorpe, før at de bliver bagt helt i gennem. Evt lav dem lidt mindre opså, taget i betragtning at de efterhæver når de er formet. Lige en hurtig opskrift på creme, i stedet for pulver halløj. ½ liter fløde (kan evt bruges 250 ml mælk og 250 ml fløde. 2 æg 150g sukker. 2 spsk vanilje sukker el kornene fra 1 stang. 2 ikke for store spsk mel el maizena. bland æg, vanilje, sukker og mel, pisk for at få klumper ud. tilsæt mælk/fløde, smid på blus, på fuld knald, og så pisker du indtil det er kommet i kog, og har kogt i 1-2 min. Sørg for at piske godt! Denne opskrift kan bruges til bagværk, tærter, både varmt og koldt! God vind med berlinerne! Amalie - 2013-03-11 11:06:26 De er gode så skal jo også selv prøve venter...venter..KOG NU VAND!! endelig og de smager bare godt:););) anonym - 2012-10-17 19:06:51 hvor mange bliver der ?? jørn - 2012-01-15 17:43:30 sukker og flormelis de er gode jeg kommer fra tysklande son laver man Berliner... :) Sandra - 2011-12-10 00:29:56 De bliver virkelig gode, dog nemmere at lave som en bolle først og komme fyld i efter de er kogt :) prøvede at lave noge med creme i også blev rigtig gode :D katrine - 2011-12-04 18:09:51 jeg kan ikke få dem til at blive ordenlig bagt. Hvis jeg laderdem koge i 5min. bliver de for mørke, og hvis jeg bare tager dem op, når de er lysebrune, er det bare ren dej.... HJÆLP! hans - 2011-11-16 14:07:21 det smager godt sådan nogle Camilla... ane's datter ;) - 2010-08-24 01:13:30 De er utrolig gode :D min mor og jeg laver det lige nu, hun er igang med at putte dem i olie :) hun ved ikke jeg skriver lige nu :) hun lod bare siden stå tændt :D nå, men jeg må gå ;) jeg skal hjælpe min mor :D p.s jeg elsker de her berlinere, vi har lavet dem to gange :D jeg vil anbefale det til dig :) Sakeena - 2008-02-17 15:16:02 Bedre end bagerens! Det er dog nemmere at rulle dem som boller, når de skal i friture, og derefter skære et lille kryds i midt/toppen af bollen, og tilføje syltetøjen i dette, med en flødeskumssprøjte, inden de rulles i sukker en madglad person - 2005-01-01 01:01:01 og der bliver ca. 6-8 alt efter hvor store du laver dem. en madglad person - 2005-01-01 01:01:01 rigtig god opskrift. dejen kan dog ikke laves langtid i forvejen. og når de skal lægges sammen kan man lige smøre lidt vand på i kanten med fingeren så klister de næmere sammen. Anna - 2005-01-01 01:01:01 Hvor mange bliver det ca. til?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne