Bondeomelet

Bondeomelet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 1 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Omelet

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bondeomelet, billede 4 Bondeomelet, billede 1 Bondeomelet, billede 2 Bondeomelet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
300 gram Kogte kolde kartofler
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Pil løget og skær det i meget tynde ringe eller hak det. skræl gulerødderne og riv dem. Skær kartoflerne i tern. Steg alle 3 dele i olien du har varmet på en pande. Ved middel varme i nogle minutter til de er lysebrune.

Pisk æggene sammen tilsæt salt og peber og hæld æggemassen jævnt over grønsagerne i panden. steg ved svag varme til æggemassen er stivnet.

Omeletten bør serveres med fuldkornsbrød til





karakterer:
Opskriften er vist 121801 gange,
og udskrevet 1338 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4524 (1077 kcal)
KJ pr. Pers. 4524 (1077 kcal)
Vægt ialt 905 gram
Vægt pr. Pers. 905 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 499 KJ (119 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 7.5 gram
Kulhydrat 9.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-08-15 15:38:53
En dejlig let opskrift. Smager godt krydret med timian og serveret på en skive ristet rugbrød med hvidløg.