Mandelglaseret mørksej med persillerodskompot og dildsauce
Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mørksej:
Skær mørksejen i portionsstykker. Pisk æggehvide og 1 spsk dijonsennep sammen til en ensartet creme og fordel det på portionsstykkerne. Krydr med salt og peber og drys finthakkede mandler over. Stykkerne lægges i et smurt fad og bages i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Overdæk med stanniol og lad fisken hvile i yderligere 3-5 min. Persillerodskompot: Rødløgene skæres i tynde strimler. Svitses på en pande i lidt olie i ca. 1 min. Skru ned for blusset og tilsæt en smørklat (kan evt. udelades) og persillerod, der er skrællet og skåret i fine tern. Lad det svitse i yderligere 2-3 min. Smag til med salt, peber og små dildstykker. Kold dildsauce: I en skål blandes 1 spsk dijonsennep, 2 spsk hakket dild, 2 spsk olivenolie og 1/2 fed presset hvidløg. Server retten med asparges eller ovnbagte kartofler. |
|
Opskriften er vist 21965 gange,
og udskrevet 779 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Ida - 2007-07-30 11:20:28 Kan varmt anbefale at smage holandaisen til med dild og så lige lidt god sennep - eller evt kapers. Nam ;o) Lillian - 2007-03-24 22:43:25 Det smagte helt ok. Jeg brugte dog Sus´s tip og lavede hollandaisesauce, som jeg så krydrede med dild , til. Sus. - 2007-03-19 14:18:59 En rigtig god ret. men jeg foretrækker en varm sovs sp jeg lavede alm. Hollanddiase sovs til. Per - 2007-03-11 12:48:20 Syntes den skal have lidt højere varme til slut, så at den får en gylden overfalde. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne