Mandelglaseret mørksej med persillerodskompot og dildsauce

Mandelglaseret mørksej med persillerodskompot og dildsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Mandelglaseret mørksej med persillerodskompot og dildsauce, billede 4 Mandelglaseret mørksej med persillerodskompot og dildsauce, billede 1 Mandelglaseret mørksej med persillerodskompot og dildsauce, billede 2 Mandelglaseret mørksej med persillerodskompot og dildsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6-800 g.mørksejfilet
1 æggehvide
20 g.mandler
 salt
 peber
 
2 stk.persillerod
2 rødløg
1 smørklat
1 kvistedild
 salt
 peber
 
2 spsk.dijonsennep
2 spsk.hakket dild
2 spsk.olivenolie
0.5 fedhvidløg
 salt
 peber
 
Opskrift:
Mørksej:
Skær mørksejen i portionsstykker. Pisk æggehvide og 1 spsk dijonsennep sammen til en ensartet creme og fordel det på portionsstykkerne. Krydr med salt og peber og drys finthakkede mandler over. Stykkerne lægges i et smurt fad og bages i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader C. alm. ovn.
Overdæk med stanniol og lad fisken hvile i yderligere 3-5 min.

Persillerodskompot:
Rødløgene skæres i tynde strimler. Svitses på en pande i lidt olie i ca. 1 min. Skru ned for blusset og tilsæt en smørklat (kan evt. udelades) og persillerod, der er skrællet og skåret i fine tern. Lad det svitse i yderligere 2-3 min. Smag til med salt, peber og små dildstykker.

Kold dildsauce:
I en skål blandes 1 spsk dijonsennep, 2 spsk hakket dild, 2 spsk olivenolie og 1/2 fed presset hvidløg.

Server retten med asparges eller ovnbagte kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 22042 gange,
og udskrevet 783 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-07-30 11:20:28
Kan varmt anbefale at smage holandaisen til med dild og så lige lidt god sennep - eller evt kapers. Nam ;o)

  -   2007-03-24 22:43:25
Det smagte helt ok. Jeg brugte dog Sus´s tip og lavede hollandaisesauce, som jeg så krydrede med dild , til.

  -   2007-03-19 14:18:59
En rigtig god ret. men jeg foretrækker en varm sovs sp jeg lavede alm. Hollanddiase sovs til.

  -   2007-03-11 12:48:20
Syntes den skal have lidt højere varme til slut, så at den får en gylden overfalde.