Hornfisk i gele
Hovedingrediens : MakrelFisk - Hornfisk Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fisken rengøres, skæres i portionsstykker, rulles og bindes med bomuldstråd eller holdes sammen med en tandstikker.
Fyld vand vineddike, salt, laurbærblade og peberkorn i en gryde og læg hornfisken i den kolde lage. Varm lagen op og skum omhyggeligt. Lagen skal småkoge 5 min., hvorefter fisken tages forsigtigt op. Pisk en æggehvide let med en gaffel og hæld den i den varme suppe, bring forsigtigt i kog, må ikke bulderkoge. rør let rundt og sluk for varmen. lad det stå et par minutter. Si lagen gennem et klæde, så den er flot klar. Udblød husblasen i koldt vand i ca. 10 min., vrid og smelt husblasen med lidt af den varme lage. Bland herefter med resten af lagen. Hæld lidt af den endnu flydende gelemasse i bunden af en form af passende størrelse, stil det i køleskabet og lad det stivne, inden hornfiskestykkerne fordeles pænt over geleen. Hæld gele over fisken, lad det stivne og fortsæt på den måde, til formen er fuld. Husk at slutte af med gele. Ved servering vendes retten ud på et fad og pyntes med friske dildkviste Tips: Bryder man sig ikke om gele, kan fisken sagtens blot ligge og køle i lagen. |
|
Opskriften er vist 55944 gange,
og udskrevet 1087 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer arne - 2005-01-01 01:01:01 alt for salt, 2 tsk. salt vil passe anonym - 2005-01-01 01:01:01 Det er meget nemt at smelte udblødt husblas, med det vand der hænger ved, i mikroovn 900W ca. 15 sek. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne