Vandkringle med kanel eller creme
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mælken lunes. Gæren smuldres i og røres ud. smør smeltes og tilsættes (den må også kun være lunken, køl evt. af i vandbad)
Æg tilsættes og røres ud i. Mel sigtes i dejen og dejen æltes til den er blank og smidig.
Dejen deles i 2 stykker som begge rulles ud til ca. 30*20 cm. Remonce: Alle ingredienserne røres sammen. Remoncen smøres ud på de udrullede dejstykker som begge deles på langs så du nu har 4 stykker. Dejen trilles sammen til 4 ruller som flettes 2 og 2 og lægges i en aflang folieform ca. 30x10 cm. hæver i ca. 15 min. Stængerne pensles og bages ved 200 grader i ca. 18 min. Når kagen er afkølet lidt kommes glasur på. Tips: I stedet for glasur kan kagen drysses med tesukker og mandelflager inden bagning. Vandkringle kan også fyldes med bagefast vaniljecreme. |
|
Opskriften er vist 26650 gange,
og udskrevet 376 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-07-25 01:09:25 Det er ikke en rigtig vandkringle. Den skal ned i vand. Jeg leder efter en opskrift med kanelfyld. desperat kagebager - 2009-02-07 15:52:30 hej!! jeg elsker vand og så lige denne opskrift! JEG ELSKER DEN!!!! altså allesammen: smag denne kringle! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne