Brødlagkage

Brødlagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Rugbrød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Brødlagkage, billede 4 Brødlagkage, billede 1 Brødlagkage, billede 2 Brødlagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
200 gram Rugbrød. mørkt uden kerner 1 skive rugbrød vejer ca. 50 gram.
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
40 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
   
  Fyld og pynt:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Solbærsyltetøj 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
   
Opskrift:
Pisk hviderne stive, tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Rør æggeblommerne i. Bland revet rugbrød med mel, bagepulver, kakao, hakket chokolade og hakket nødder. Vend det forsigtigt i æggemassen og fyld dejen i 3-4 forme. Bag dem ved 200 grader C. alm. ovn i 15 minutter. Læg bundene sammen med flødeskum og solbærsyltetøj. Pynt med flødeskum og revet chokolade.

Kagen kan også lægges sammen med creme, flødeskum og solbærsyltetøj.





karakterer:
Opskriften er vist 98743 gange,
og udskrevet 2791 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (48 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18134 (4317 kcal)
KJ pr. Pers. 2266 (539 kcal)
Vægt ialt 1430 gram
Vægt pr. Pers. 178 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1268 KJ (301 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 21.1 gram
Kulhydrat 23.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-04-12 12:28:05
Super godt opskrift Let at lave☺

  -   2017-03-16 21:08:52
En nem og god lagkage. Jeg pisker æg og sukker hvidt og pisker æggehvider for sig selv. Bages i en form 200 g i 15 min. Der skrues ned til 170 g og bages yderligere i 20 min. Deles i 2, når bunden er kold og lægges sammen som angivet.

  -   2017-01-15 22:50:35
Kan den fryses?

  -   2014-08-24 15:53:08
Kan jeg bruge rugmel i stede for rugbrød. Bliver kagen det samme? :-O

  -   2014-02-23 08:06:20
Smager Vidunderligt

  -   2013-03-25 21:00:01
Elsker denne opskrift bruger tipet om frosne Hindbær pisket i flødeskummet MUMS...

  -   2012-10-10 17:09:19
Vild lækker,lige som bedstemor lavede den

  -   2011-09-07 16:43:19
Smager dejligt man kan også blande frossen hindbær med flødeskum og vanilie i mellem bundende nam nam siger jeg bare.

  -   2008-02-26 15:32:35
Jeg tænkte om amn ikke kan bage kagen i en form og så dele den bagefter? Kan man bruge en almmspringform evt?? VH Pelle

  -   2007-11-24 11:05:07
En meget lækker og ikke for fed i smagen.

  -   2007-09-16 09:27:58
Ser spændende ud. Skal man bare bruge almindeligt mørkt rugbrød uden kerner og andet?

  -   2007-06-06 09:50:34
smager fantastisk med frisk hindbærsyltetøj og flødeskum med masser af tevet chokolade.

  -   2005-01-01 01:01:01
Uhm. Som vor mor lavede den.

  -   2005-01-01 01:01:01
lækker lækker lækker lækker lækker mad

  -   2005-01-01 01:01:01
Denne brødlagkage er en Sønderjysk specialitet. Kaldet brøtårte, den er fast på bordet ved et Sønderjysk kaffebord

  -   2005-01-01 01:01:01
denne kage er bare en lækkerbisken-min mand elsker den