Toblerone islagkage
Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fragilitebunde:
Pisk æggehviderne meget stive. Hak mandlerne fint og bland dem med mel og flormelis. Vend mandelblandingen i de piskede æggehvider. Bred massen ud i 2 springforme med bagepapir 24 cm i diameter. Bag ved 140 grader C. alm. ovn i ca. 1 time, eller til bundene er sprøde og faste. Lad dem svale. Tobleroneis: Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn luftigt. Smelt chokoladen over vandbad og rør den langsomt i æggemassen. Tilsæt cognac, og lad den køle lidt af. Pisk fløden stiv og vend den i blandingen. Bundene løsnes fra bagepapiret. Den ene bund lægges tilbage i den ene form på rent bagepapir. Halvdelen af isen fordeles herover, den anden bund lægges over og den sidste is fordeles herover. Sættes i fryseren i mindst 6 timer, gerne natten over eller længere. Isen tages ud nogen tid i forvejen og pyntes af. Vi har brugt hindbær, blåbær, ananaskirsebær og mini toblerone. |
|
Opskriften er vist 7890 gange,
og udskrevet 157 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne