Glutenfrie fastelavnsboller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med cremen, eller lav den i dagen i forvejen da den skal være kølet helt ned. Du kan også bruge cremepulver, men husk den skal være bagefast.
Creme: Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes sammen, derefter piskes maizena og 1 dl. af mælken i. Resten af mælken koges, hvorefter cremeblandingen kommes i og piskes godt igennem til det tykner. Hæld derefter cremen i en skål, så den ikke brænder på. Dej: Først tager I en lille gryde eller kasserolle og smelter margarinen deri, hvorefter I hælder mælken i. Hæld blandingen op i en skål og mærk forsigtigt efter om den kun er lillefingervarm. Når den er det, smuldrer I gæren i. Rør rundt til gæren er helt opløst. Hæld så sukker, salt, æg og mel i lidt ad gangen og rør rundt. Dejen skal være blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. 45 minutter. Når dejen er færdighævet rulles den ud til 40x50 cm. drys evt. lidt melmix på bordet. Dejen skæres ud i stykker på 13x13 cm. På midten af hver firkant lægger I derefter en spsk. med cremen og en teske med syltetøj, hvorefter I klemmer hjørnerne på firkanten sammen over fyldet, så I former en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu 30 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn på midterste rille ved 200 grader C. alm. ovn i 12-15 minutter. Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af inden de pyntes med glasuren og et nip frysetørrede hindbær over med det samme. |
|
Opskriften er vist 4106 gange,
og udskrevet 152 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne