Fastelavnsbollekage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med kagecremen da den skal køles ned, eller brug koldcreme på pulver.
Kagecreme: Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes sammen, derefter piskes maizena og 1 dl. af mælken i. Resten af mælken koges, hvorefter cremeblandingen kommes i og piskes godt igennem til det tykner. Hæld derefter cremen i en skål, så den ikke brænder på. Gærdej: Smør og mælk varmes til smørret er smeltet og mælken er fingervarm. Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk. Sukker og salt tilsættes og der røres til sukker og salt er opløst. Kardemomme og mel tilsættes og dejen æltes smidig. Dejen rulles ud på et melet bord til rektangel på størrelse med bradepanden, vi bruger en bradepande på 33x38 cm. Bradepanden smøres og dejen lægges heri. Dækkes med et viskestykke og stilles til hævning i 50 minutter. Efter hævning laves en række fordybninger evt. med et glas dyppet i mel. Vi har brugt et på 5 cm. i diameter. Fyld hullerne op med henholdsvis kagecreme og marmelade. Du kan også nøjes med den ene slags, men så skal du doble op af mængden på denne. Dejen pensles med sammenpisket æg, hvis du husker det er det faktisk nemmere at pensle dejen før fyldet kommer i. Bages midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter. afkøles og pyntes med glasur. |
|
Opskriften er vist 7456 gange,
og udskrevet 122 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.6 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne